Dedesubturile ´spagii Sofert´: brasovenii i-au dat in gat pe bacauani

Dupa ce au fost prinsi cu 50.000 de euro spaga pentru facilitarea unei licitatii, se poate spune ca prostia, lacomia si hazardul i-a adus pe bacauanii Dan Hauca, Vasile Rusu si Constantin Dumbrava in postura de inculpati.

Este sigur ca macar consilierul juridic Hauca a stiut din timp de bataia pe licitatia de adjudecare a activelor defunctului combinat chimic de la Bacau. Daca in cazul firmei constantene H&H SRL, lucrurile au fost mai simple, iar patronii s-au retras dupa prima strigare, nu la fel au stat lucrurile in cazul SC Viromet SA Brasov si Eldo Import- Export SRL Bucuresti. Ultima societate a si facut contestatie vizavi de licitatie si castigarea razboiului de catre SC Viromet SA.

Contestatia trebuia sa intre luni 18.09.2006 pe rolul judecatorului sindic de la tribunalul Bacau, dar odata precipitate evenimentele, toate planurile au cazut.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru “Observator de Bacau” ca “cei care au sesizat organele de cercetare au fost brasovenii de la Viromet.

Ei au aflat despre intentia bucurestenilor de a-i mitui pe organizatorii licitatiei si pe cei care ar fi trebuit sa exercite traficul de influenta la Bucuresti.

Prostia lor a fost ca nu si-au tinut gura, au vorbit in clar prin telefoanele mobile si de aici, usurinta cu care si-au pierdut libertatea pentru 50.000 de euro”.

AVAS a declansat ancheta interna

Imediat dupa realizarea flagrantului de catre procurorii DGA din MAI si cei de la DNA, presedintele AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), Razvan Orasanu s-a gandit ca este timpul sa-si puna ordine in propria ograda.

Tanarul presedinte de nici 25 de ani a ordonat o ancheta interna vizavi de cazul Hauca si a dispus ca toate dosarele instrumentate de bacauan sa fie cernute de-a fir in par.

Fara doar si poate victima colaterala in toata aceasta afacere este debutantul in consilierea juridica Vasile Rusu. Tanarul, spun cei care-l cunosc, s-a lasat manipulat “de altii mai mari” si a participat voluntar la numaratul banilor.

Florin NISTORESCU

Adauga un comentariu

*