Video: violente la meciul Dinamo – Steaua

Jeturi de apă, gaze lacrimogene şi chiar gloanţe de cauciuc. Cu acestea au încercat jandarmii să potolească haosul ce a izbucnit în tribune la cel mai important derby din campionat. Violenţele din timpul jocului dintre Dinamo şi Steaua au început în momentul în care un fan al câinilor a vrut să le ia steliştilor un steag.

Au urmat scaune rupte şi pietre aruncate în forţele de ordine. Răspunsul acestora a venit cu jeturi de gaz lacrimogen, forţând fanii să se retragă şi chiar să sară din tribună în gol.

Rânduri întregi de scaune din peluza ocupată de fanii campioanei au ajuns în teren. Jandarmii au fost luaţi la ţintă cu răngi şi beţe de la steaguri, iar o mare parte din coregrafia Stelei a fost incendiată de fani.

În spatele peluzei rezervate fanilor stelişti, forţele de ordine i-au aşteptat pe suporteri şi i-au urcat în dube. La finalul meciului, cele două galerii s-au unit şi au scandat împotriva tratamentului la care sunt supuşi ultraşii de către Jandarmerie.

Violenţele din tribună au ajuns şi pe gazon. Constantin Dănilescu a fost bruscat de stelişti, iar Cosmin Olăroiu a fost la un pas să-l ia la bătaie pe Corpodean, supărat pe deciziile luate de acesta în timpul jocului.

Urmările confruntărilor dintre fani şi forţele de ordine sunt încă vizibile pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare. În urma microbiştilor au rămas zeci de scaune distruse, garduri rupte şi bannere incendiate.

Un întreg sector al stadionului a fost realmente devastat. Pagubele urmează să fie constatate de reprezentanţi ai jandarmeriei şi ai celor două cluburi, iar vinovaţii vor fi puşi la plată.

FRF anunţă primele măsuri în urma violenÅ£elor de la meciul Dinamo – Steaua

Îngrijorată de escaladarea violenţei în fotbal, FRF a luat primele măsuri. După o discuţie cu reprezentanţi ai celor patru grupări bucureştene din Liga întâi, preşedintele Mircea Sandu a apărut în faţa presei pentru a anunţa primele concluzii.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este convins că oamenii care investesc în fotbal creează o mare presiune asupra colaboratorilor şi a adversarilor, iar consecinţele sunt nefavorabile pentru întreaga competiţie. Sandu cere pedepse drastice pentru cei implicaţi în fotbal.

Mircea Sandu spune că atitudinea necuviincioasă a conducătorilor o influenÅ£ează pe cea a antrenorilor ÅŸi a jucătorilor. „Ne vom consulta, pentru a încerca să eradicăm atitudinea conducătorilor din fotbal, care este o consecinţă a rezultatelor echipelor. Prin astfel de atitudini, reacÅ£iile jucătorilor sunt de neînchipuit: se atacă violent, scuipă, se înjură între ei, îi înjură pe suporteri ÅŸi pe cei de pe banca de rezervă a adversarilor”, a spus Mircea Sandu la conferinÅ£a de presă de joi, organizată după întâlnirea cu ÅŸefii de la Dinamo, Steaua, Rapid ÅŸi FC NaÅ£ional.

Acesta a continuat: „Există antrenori care se înjură între ei, nefiind sancÅ£ionaÅ£i conform regulamentului. Se creează o tensiune înaintea etapelor ÅŸi o reacÅ£ie nagativă la adresa arbitrilor. Din etapa a 5-a, prestaÅ£ia arbitrilor lasă de dorit, chiar ÅŸi a celor de pe lista FIFA. Solicit comisiilor federale să încadreze faptele acestor indivizi conform regulamentelor ÅŸi să majoreze sancÅ£iunile celor care le încalcă”.

După violenţele înregistrate pe stadionul din Ştefan cel mare, Mihai Stoica acuză Jandarmeria că a acţionat cu premeditare. Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a anunţat că va sta în galerie pentru a preîntâmpina acţiunile violente ale Jandarmeriei.
„Ceea ce s-a întâmplat cu suporterii steliÅŸti, după meciul cu Dinamo, a fost un genocid al forÅ£elor de ordine. Am văzut chiar ÅŸi femei bătute de jandarmi. Nu înÅ£eleg de ce, timp de două ore, după finalul jocului, fanii Stelei au fost reÅ£inuÅ£i în stadion. E clar că totul a fost făcut cu premeditare, pentru a lăsa timp Jandarmeriei să se organizeze pentru a-i măcelări ÅŸi în afara stadionului”, a spus Mihai Stoica, în cadrul unei conferinÅ£e de presă.

Managerul general al Stelei a anunÅ£at că, de la următorul meci, va sta în mijlocul galeriei pentru a vedea dacă va fi ÅŸi el împuÅŸcat: „Voi sta în galerie ÅŸi astfel, toate camerele de filmat vor fi puse pe mine. ÃŽn acest mod pot fi urmărite ÅŸi acÅ£iunile jandarmilor asupra suporterilor. Vreau să văd ce se va întâmpla. Oare voi fi ÅŸi eu împuÅŸcat?”

Stoica a mai spus că a venit vremea ca ÅŸi jandarmii să ajungă în închisoare, în urma acÅ£iunilor lor, ÅŸi nu doar suporterii: „Este timpul ca jandarmii să răspundă pentru faptele lor. Ar trebui să îi vedem în puÅŸcărie. Cum e posibil ca suporterii noÅŸtri, care se urcau în taxiuri să plece acasă, să fie scoÅŸi din maÅŸini pentru a fi călcaÅ£i în picioare? Ce rău puteau să facă aceÅŸti oameni, care fugeau de frică să nu fie maltrataÅ£i?”.

Mihai Stoica a precizat că Steaua are în vedere angajarea unui avocat pentru suporteri, iar aceştia vor acţiona în instanţă Jandarmeria.

În schimb, Jandarmeria declară război suporterilor violenţi. Conducerea instituţiei a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a prezentat actele de huliganism comise aseară de suporterii stelişti şi dinamovişti împotriva forţelor de ordine, şi susţine că la violenţă, jandarmii au fost nevoiţi să răspundă cu violenţă.

23 de suporteri şi un jandarm au ajuns azi-noapte la spital. Medicii spun, însă, că pacienţii au suferit răni uşoare şi nu au necesitat internarea.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*