Sindicatele RAFO au primit sprijin de la Parlamentul European

Situatia rafinariei RAFO Onesti a intrat in atentia Parlamentului European. Printr-o scrisoare adresata presedintelui sindicatului de la RAFO, Ion Marian, europarlamentarul Bernat Joan I Mari a solicitat informatii legate de stadiul negocierilor dintre RAFO si autoritatile romane si de evolutiile din ultima vreme de la rafinarie.

„Uniunea Europeana nu va acorda nimanui o facilitate gratuit, dar nici nu va ignora ceea ce vine in contradictie cu principiile ei.

Or, ceea ce ni s-a sesizat vine in contradictie cu legea, iar noi vom monitoriza situatia, vom cere explicatii Guvernului roman si vom informa Parlamentul European.

Este o piatra de incercare pentru procesul de aderare a Romaniei in UE, de care suntem siguri ca guvernul vostru va tine cont”, a precizat deputatul european in scrisoarea adresata sindicalistilor.

Nu este pentru prima data cand parlamentarii europeni se intereseaza de soarta RAFO, a saptea companie in topul celor mai mari societati din Romania.

Deputatul Bernat Mari a vizitat anul trecut rafinaria din Onesti.

Cu acel prilej, europarlamentarul a atras atentia autoritatilor romane ca „unitatile economice mari, tipul RAFO, trebuie tratate echidistant, fara conditii discriminatorii”, in contextul in care forurile europene de la Strasbourg monitorizeaza atent situatia rafinariei din Onesti.

Adauga un comentariu

*