Prefectul de Suceava, achitat dupa ce a accidentat mortal un copil din Bacau

Prefectul judeţului Suceava a fost achitat de Tribunalul din Iaşi, în procesul în care a fost inculpat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Onofrei a ajuns în instanţă după ce în luna iunie 2002, a fost implicat într-un accident rutier în comuna băcăuană Cleja, accidentând mortal un copil de 8 ani, transmite corespondentul AMOS News.

În momentul în care copilul a apărut pe şosea, Onofrei ar fi virat la dreapta, dar nu a reuşit să evite impactul, copilul fiind aruncat pe capotă.

În urma cerecetărilor s-a stabilit că principale cauze care au dus la producere accidentului au fost atât viteza mare de circulaţie a autoturismului condus de prefect, dar şi traversarea străzii printr-un loc nepermis, de către copil.

Astfel, după mai multe termene şi mai multe instanţe, judecătorii Tribunalului Iaşi au hotărât în cele din urmă achitarea prefectului de Suceava, pe motiv că nu există elemente constitutive ale infracţiunii.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că acest proces a ajuns la Iaşi, după o strămutare admisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În prima instanţă, la Judecătoria Iaşi, prefectul Sucevei a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Contactat telefonic, prefectul Orest Onofrei a precizat că nu doreşte să comenteze în nici un fel decizia instanţelor, şi că momentan nu a intrat în posesia hotărârii Tribunalului din Iaşi.

Adauga un comentariu

*