Trei firme s-au batut pentru recuperarea activelor Sofert

H&H Constanta, Eldo Import Export din Bucuresti si Viromet SA sunt cele trei firme care s-au inscris la licitatia care a fost organizata in data de 6 septembrie de catre AVAS pentru vanzarea unor active ale societatii bacauane SC Sofert SA.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos atunci la vanzare fabricile de ingrasaminte chimice complexe si de acid sulfuric, instalatiile de azot si oxigen, cateva depozite si ateliere mecanice ce au apartinut fostului Sofert pentru recuperarea celor mai bine de 700 de miliarde de lei pe care combinatul de ingrasaminte chimice le avea fata de stat si de alti creditori printre care se numara, in principal, furnizorii de utilitati.

Firmele Eldo si Viromet nu au reusit sa indeplineasca toate conditiile incluse in caietul de sarcini, motiv pentru care au fost excluse de la licitatie. Activele au fost, asadar, achizitionate de firma constanteana H&H contra unei sume de 11,2 milioane de RON, fara TVA.

Reprezentantii firmei bucurestene au facut o intelegere cu consilierul juridic Dan Dimitrie Hauca, reprezentantul AVAS pentru Moldova pentru inaintarea unei contestatii care ar fi trebuit sa se judece, de catre judecatorul sindic, la Tribunalul Bacau.

Procesul, care ar fi trebuit sa se judece chiar in ziua in care Dan Dimitrie Hauca, lectorul universitar Vasile Dumbrava si Vasile Rusu, consilier juridic la firma de lichidari judiciare Instant Expert au fost surprinsi in flagrant de procurorii anticoruptie, a fost, insa, amanat.

Adauga un comentariu

*