Învinuiţii din dosarul mita AVAS, au fost arestaţi, pentru 29 de zile

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis miercuri noapte, la capătul unei şedinţe de nouă ore, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a reprezentantului Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului în judeţele Bacău şi Vrancea, Dan Dimitrie Hăucă.

Totodată instanţa a luat aceaşi decizie şi pentru cei doi intermediari ai săi, Vasile Dumbravă şi Alexandru Rusu. Cei trei au fost învinuiţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trafic de influenţă. Areataţii au făcut recurs împotriva deciziei din seara aceasta.

Conform agenţiei NewsIn toţi cei trei învinuiţi din dosarul mitei AVAS au recunoscut în faţa instanţei de la Tribunalul Bucureşti faptele de care sunt acuzaţi. Cei trei au fost rţinuţi în urma unui flagrant organizat de procurori la Bacău, în timp ce funcţionarul AVAS şi cei doi intermediari ar fi primit 75.000 euro negociaţi pentru perfectarea unei tranzacţii, vizând rezolvarea favorabilă a unei contestaţii privind o licitaţie, ocazionată de vânzarea activelor unei societăţi comerciale.

Banii ar fi fost ceruÅ£i de consilierul AVAS Hăucă în schimbul câştigării licitaÅ£iei în care a fost vândut un activ al societăţii Sofert, iar denunţătorul este chiar omul de afaceri care a cumpărat respectivul activ. Potrivit NewsIn, cei doi intermediari le-ar fi propus aranjarea licitaÅ£iei AVAS la trei societăţi interesate de cumpărarea activului – SC Viromet BucureÅŸti, H and H ConstanÅ£a ÅŸi Eldo BucureÅŸti.

Până la urmă, s-a căzut la înţelegere cu unul dintre ei, care a pierdut, însă, prima licitaţie publică. Potrivit înţelegerii cu Hăucă, denunţătorul a câştigat a doua licitaţie organizată, săptămâna trecută, pentru activul respectiv.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*