Andrei Pavel: Ne aşteaptă un meci foarte periculos cu Coreea de Sud

Andrei Pavel, primul jucător al României în echipa de Cupa Davis, care întâlneşte Coreea de Sud la Bucureşti, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială, a declarat marţi că ne aşteaptă o partidă periculoasă.

„După clasament ei sunt favoriÅ£i, Lee Hyung-Taik este pe locul 60 în lume, l-a învins pe Ljubicic săptămâna trecută la Beijing. Pe zgură ÅŸi mai ales acasă, noi suntem sigur favoriÅ£i. Dar, echipa din Coreea de Sud rămâne periculoasă, ea vine cu a doua ÅŸansă, va juca relaxat. Åži noi am câştigat multe meciuri în deplasare, dar ne-a fost mai uÅŸor ca acasă. Noi trebuie să arătăm ce putem, avem deci mai multe emoÅ£ii. Prima zi va fi foarte importantă, dacă vom câştiga primele două puncte, vom câştiga ÅŸi meciul” a spus Pavel. El a spus că regretă plecarea lui Răzvan Sabău la concurs, Adrian Ungur este în vacanţă, iar de Victor Ioniţă nu ÅŸtie nimic.

Nu sunt probleme de sănătate în echipă. Pavel a mai spus că în această competiţie se luptă pe viaţă şi pe moarte. Dacă va fi apt, neaccidentat Pavel va juca şi la dublu.

La conferinţa de presă a participat lotul echipei României pentru meciul de Cupa Davis contra echipei din Coreea de Sud: Adrian Marcu, căpitan nejucător, Florin Segărceanu, antrenor, Andrei Pavel, Victor Crivoi, Horia Tecău, Florin Mergea, Gabriel Moraru şi Alexandru Luncanu.

Adrian Marcu, căpitan nejucător: „Mai avem două zile pentru a alege al doilea jucător pentru simplu. ÃŽn mare ÅŸtim cine este, sperăm să nu avem probleme. După ultimele rezultate, probabil că Victor Crivoi are un pas în faÅ£a celorlalÅ£i. A venit ÅŸi rândul lui Crivoi să joace un meci de Cupa Davis. Să sperăm că va fi un meci foarte bun.” Pentru dublu, Marcu a spus că se încearcă o formulă cu Pavel ÅŸi Tecău.

Florin Segărceanu, antrenorul formaÅ£iei a spus: „Mereu în Cupa Davis meciurile din baraj sunt dificile. Cred că noi avem o presiune suplimentară deoarece se consideră Coreea de Sud o formaÅ£ie mai slabă. Sperăm să nu avem probleme. Dar este Lee cu locul 50-60 în lume, alături de el mai sunt ÅŸi alÅ£i jucători care joacă bine. Chiar dacă nu sunt în prima sută, la o partidă de Cupa Davis se produc surprize. Trebuie să abordăm meciul serios. Din păcate am avut tot felul de probleme. Victor Hănescu nu a mai putut să participe la acest meci.

Dacă el era prezent câştigam sigur cu 4-1. Apoi, lipseÅŸte Răzvan Sabău, jucător cu mare experienţă care ne-a scos mereu din situaÅ£ii critice. Norocul este că avem niÅŸte jucători tineri care au confirmat. Aici este de felicitat Victor Crivoi pentru ce a făcut în ultima perioadă de timp. Vom fi alături de el la prima partidă de Cupa Davis. ÃŽmi doresc mult să avem un public care să ne sprijine”.

Horia Tecău:
„ÃŽn urmă cu câteva luni, acest meci părea uÅŸor pentru echipa noastră. Cu Andrei ÅŸi Victor nu aveam probleme. Dar Lee a jucat foarte bine în ultimele săptămâni, se pare că este în formă. Sperăm cu această echipă ÅŸi cu debutul lui Crivoi, sperăm să învingem”.

Victor Crivoi: „Eu aÅŸtept să văd cum va decurge acest meci. Poate joc eu ÅŸi chiar îl voi trăi la maximum. Acum sunt optimist, vreau să intru cu încredere pe teren, să joc pentru victorie”.

La finalul conferinţei de presă jucătorii au făcut o fotografie de grup. Victor Hănescu s-a antrenat marţi la Arenele BNR alături de colegii săi şi speră să revină cât mai curând în competiţii.
ROMPRES

Adauga un comentariu

*