Unul dintre intermediarii ´mitei´ la Sofert Bacău a fost poliţist

Unul dintre complicii consilierului judiciar AVAS Bacău reţinut, luni, în flagrant, primind 75.000 euro mită, este un fost poliţist. Reprezentanta unei firme comerciale a sesizat oamenii legii în 31 august despre faptul că i-a fost solicitată o sumă de bani de către un fost poliţist Dumbravă Vasile pentru a câştiga licitaţia cu strigare pentru achiziţionarea societăţii SC Sofert SA Bacău, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

sofert bacauOfiÅ£erii DirecÅ£iei Generale AnticorupÅ£ie împreună cu procurorii anticorupÅ£ie au realizat luni, în jurul orei 10.00, prinderea în flagrant a lui Dumbravă Vasile, Hăucă Dan Dimitrie – consilier AVAS ÅŸi Rusu Alexandru Vasile – consilier juridic la o firmă de lichidatori judiciari.

Dumbravă Vasile a fost trecut în rezervă cu gradul de căpitan în anul 1986, în conformitate cu art. 43. lit. i, (abateri disciplinare) din rândul cadrelor active ale Miliţiei Bacău.

Ulterior, în anul 1992 a fost reactivat ca ofiţer în cadrul IPJ Bacău, unde şi-a desfăşurat activitatea la Serviciul Economic, consilier juridic, ajungând în anul 1997 chiar şef la Combaterea Corupţiei din carul IPJ Bacău până în anul 1998, când a fost trecut din nou în rezervă. Actualmente este profesor colaborator la Universitatea George Bacovia din Bacău.

La licitaţia aranjată s-au înscris trei firme. La desfăşurarea licitaţiei din 6 septembrie, firma persoanei menţionate şi o alta din Constanţa au fost exclus, iar cea de-a treia firmă a câştigat licitaţia.

Reprezentanta primei firme a depus contestaţie la hotărârea luată, moment în care a fost abordată din nou de Dumbravă Vasile care i-a promis femeii că în schimbul sumei de 75.000 euro îi garantează admiterea contestaţiei şi câştigarea licitaţiei.

Amos News

+ Angajat AVAS Bacau reţinut pentru că a luat 50.000 euro mită

+ Consilierul juridic al AVAS, Dan Dimitrie Hăucă, trimis în judecată

Adauga un comentariu

*