Angajat AVAS Bacau reţinut pentru că a luat 50.000 euro mită

Consilierul juridic în cadrul AVAS Bacău, Dan Dimitrie Hauca, împreună cu alte două persoane au fost aduse luni seară, în jurul orei 20.00, la sediul DNA din BucureÅŸti, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce „aranjau” o licitaÅ£ie la Bacău, informează AMOS News.

Angajat AVAS Bacau retinut pentru 50000 mitaConsilierul juridic al AVAS a fost reţinut în timp ce primea 50.000 euro mită.

Acţiunea a fost instrumentată de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie sub supravegherea procurorilor DNA Bucureşti, care urmează să decidă în această noapte dacă vor emite mandate de reţinere pe numele celor trei.

Acţiunea a fost instrumentată de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie sub supravegherea procurorilor DNA Bucureşti, care urmează să decidă în această noapte dacă vor emite mandate de reţinere pe numele celor trei.

Gruparea era monitorizată de aproximativ două săptămâni de procurorii DNA şi anchetatori din cadrul MAI. Denunţătorul a fost patroana unei societăţi băcăuane care, în schimbul sumei de 50.000 de euro, ar fi trebuit să câştige o licitaţie organizată de AVAS.

La mijloc a fost vanzarea Sofert

Conform Antena 3, Dan Dimitrie Hăucă a fost prins în flagrant în timp ce primea un plic ce conţinea 50.000 euro. Hăucă ar fi trebuit să asigure unui investitor câştigarea unei licitaţii pentru societatea Sofert din Bacău. Surse judiciare susţin că întreaga operaţiune urma să fie intermediată de un fost angajat al ministerului de Interne.

Cei trei sunt audiaţi de procurorii DNA. Pe numele celor trei vor fi probabil emise mandate de arestare. Gruparea era monitorizată de aproximativ două săptămâni de procurorii DNA şi anchetatori din cadrul MAI.

Denunţătorul a fost patroana unei societăţi băcăuane care, în schimbul sumei de 50.000 de euro, ar fi trebuit să câştige o licitaţie organizată de AVAS Moldova.

S-a dat drept director AVAS Moldova

Un consilier juridic al AVAS, care se dădea drept directorul AVAS pe zona Moldova, Dan Dimitrie Hăucă, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. El este acuzat de luare de mită, suma fiind de câteva zeci de mii de euro.

Anchetatorii susţin că Dan Hăucă ar fi aranjat licitaţia pentru privatizarea societăţii Sofert SA Bacău, fostul combinat chimic, în favoarea unei firme care pierduse tranzacţia.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii acestei firme au fost contactaţi de doi intermediari, care le-ar fi cerut câteva zeci de mii de euro, în schimbul admiterii contestaţiei şi câştigării licitaţiei. Dan Dimitrie Hăucă şi cei doi intermediari au fost reţinuţi şi urmează să fie audiaţi de procurorii DNA.

Conducerea AVAS a declarat pentru Realitatea TV că Dan Hăucă este doar consilier juridic al instituţiei, şi dacă se va dovedi că este vinovat de luare de mită, va fi destituit.

Adauga un comentariu

*