La aeroporturile din Italia bagajul soseşte după două zile sau niciodată

Italia detine recordul numarului de valize pierdute. In perioada iulie-august la aeroporturile din Milano s-au pierdut 800 de valize, 3.000 la Torino doar in ultimele trei luni, 5 bagaje la fiecare 1.000 de calatori la aeroportul Leonardo Da Vinci din Roma, iar la Palermo intr-o singura saptamana 617 bagaje au disparut fara urma.

Chiar daca toate aeroporturile din lume se confruntă cu o astfel de problemă – printre cauze fiind in special controlul riguros datorat noilor masuri antiterorism – Italia este cunoscuta ca „tara bagajului salbatic”.

La Roma, sistemul existent in aeroportul international Fiumicino poate incarca si descarca pana la 10 milioane de bagaje pe an (maxim 200 pe minut). La fiecare 1.000 de calatori 5 bagaje se pierd.

Operatiunea de incarcare-descarcare este efectuata de 2 persoane in cazul avioanelor normale si de 6 cand este vorba de aparate Jumbo.

La Milano, echipele care fac operatiunea de incarcare-descarcare a valizelor sunt formate din 4 persoane (2 pe pista, 2 in incinta aeroportului). Timpul de asteptare este de 18-25 de minute, peste 30 de minute in sezonul estiv. Bagajele pierdute zilnic sunt 500 la aeroportul Malpensa si 300 la Linate.

La Torino, se pierd 3000 de bagaje in 3 luni, iar cei care au norocul sa il recupereze la sosirea pe aeroport trebuie sa astepte 40 de minute.

In procente, problemele cu valizele calatorilor (pierderi, furturi, intarzieri) ale fiecarei companii in parte se prezinta astfel:

-Alitalia-8,7%
-AirOne- 7,2%
-Blue Panorama- 5,9%
-Meridiana- 5,8%
-Eurofly- 3,1%.

Din acelasi punct de vedere, la nivel international, cele mai bune companii sunt: pe primul loc Tarom (Romania), urmata de Turkish Airline (Turcia), Spainair (Spania) si SwissAir ( Elvetia).

Adauga un comentariu

*