Gala MTV Video Music Awards din acest an, mai lipsită de spontaneitate decât de obicei

Unde au fost joi noapte Eminem ÅŸi Triumph ”the Insult Comic Dog”, atunci când gala MTV Video Music Awards avea mai mare nevoie de ei? ÃŽn afara spectacolului oferit de ÅŸoldurile întotdeauna unduitoare ale Shakirei, de melodia ”SexyBack” a lui Justin Timberlake ÅŸi de imaginea obscură a unui pitic dezbrăcat, ediÅ£ia din 2006 a MTV Video Music Awards a avut tot atât de multă spontaneitate ca un episod dintr-o telenovelă, comentează Associated Press recepÅ£ionată de Rompres.

Principalii laureaÅ£i ai serii au fost James Blunt ÅŸi Gnarls Barkley care au plecat acasă cu câte două premii fiecare. Parodia la adresa culturii pop lansată de Pink cu melodia „Stupid Girls” a obÅ£inut premiul pentru cel mai bun videoclip pop, aÅŸa cum era de aÅŸteptat Beyonce a primit premiul pentru cel mai bun videoclip R&B cu melodia „Check On It”, iar Fall Out Boy a obÅ£inut premiul audienÅ£ei pentru clipul melodiei „Dance, Dance”.

DeÅŸi conduceau detaÅŸat la capitolul nominalizări, cu câte patru de fiecare, Shakira ÅŸi Red Hot Chili Peppers nu au obÅ£inut decât un singur premiu ÅŸi acelea la categorii tehnice – ”Hips Don’t Lie” a obÅ£inut aÅŸa cum era ÅŸi normal premiul pentru cea mai bună coregrafie, iar melodia celor de la Red Hot, „Dani California” a obÅ£inut premiul pentru cea mai bună regie artistică.

Dar cine, poate în afara de mama vreunui videocoregraf, urmăreşte MTV Video Music Awards pentru premiile în sine? Mult mai interesantă este lumea din spatele scenei, fustiţele de paiete care nu au fost încă îmbrăcate de starletele pe jumătate goale din culise sau interviurile luate pe fugă, prilej pentru staruri să-şi dea drumul la gură, departe de monotonia unui discurs pregătit dinainte.

La ediţia din acest an a VMA, MTV a reuşit cu peste 30 de camere montate în spatele scenei să dea culiselor spectacolului o imortanţă cel puţin la fel de mare ca a galei în sine.

Undeva pe parcursul ultimilor ediÅ£ii, MTV Video Music Awards se pare că a început să se transforme în gala premiilor Grammy. Nimic nu mai este ÅŸocant, nimic nu mai este surprinzător ÅŸi mai ales nimic nu mai este spontan. Până ÅŸi una dintre vedetele de primă mărime ale noii generaÅ£ii MTV, Christina Aguilera, care în trecut asmuÅ£ea simÅ£urile privitorilor în rolul lipsitei de prejudecăţi Xtina, a avut o apariÅ£ie mai mult decât decentă, îmbrăcată cu o rochie de seară ÅŸi în locul miÅŸcărilor incitante de dans, a stat pe loc…interpretând o baladă.

Nici măcar reprezentaţia oferită de Justin Timberlake nu a mai oferit publicului decât senzaţia de lucru bine regizat. Gurile rele spun că poate ar fi fost oportun să fie invitată şi Janet Jackson pentru o reeditare a duetului cu Justin de la celebra finală SuperBowl.

Fata rea a rapp-ului, Lil’ Kim, abia eliberată din închisoare, ar fi putut să mai încingă atmosfera aÅŸa cum a făcut-o ÅŸi în trecut. Pe scenă Lil’ Kim a început prin a da speranÅ£e audienÅ£ei. Era îmbrăcată cu un costum portocaliu de deÅ£inut, pentru a provoca. A început să-l dezbrace pentru a rămâne în…Å£inută office. Până ÅŸi Hillary Clinton poartă haine mai sexy, comentează sursa citată.

Singurul moment de spontaneitate care a scăpat atentei coordonări a regizorului galei a fost cel în care un bărbat necunoscut a reuşit să urce pe scenă şi să smulgă microfonul unuia dintre membrii trupei Panic!

At the Disco în timp ce se pregătea să citească discursul de acceptare a premiului pentru videoclipul anului cu piesa „I Write Sins Not Tragedies”. ”MTV nu mi-a oferit niciodată propriul meu show” a rostit necunoscutul care apoi a coborât singur de pe scenă revenind la locul său din sală.

Regia atentă a spectacolului, lipsa de inedit, de spontaneitate ÅŸi-a pus amoprenta într-un mod negativ asupra galei de anul acesta a Video Music Awards. La un moment dat unul dintre membrii echipei ”Jackass” a fost electrocutat de colegii săi. Poate ar fi fost nevoie de un ÅŸoc electric mai puternic pentru a trezi la viaţă spectacolul ce lâncezea pe scena din New York, a mai comentat agenÅ£ia americană de presă.

Câştigătorii MTV Vide Music Awards 2006:

– Videoclipul anului: Panic! at the Disco: „I Write Sins Not Tragedies”
– Cel mai bun solist într-un videoclip: James Blunt: „You’re Beautiful”
– Cea mai bună solistă într-un videoclip: Kelly Clarkson: „Because of You”
– Cel mai bun videoclip al unei trupe: The All-American Rejects: „Move Along”
– Cel mai bun videoclip rap: Chamillionaire: „Ridin’ ”
– Cel mai bun videoclip R&B: Beyoncé f/ Slim Thug: „Check on It”
– Cel mai bun videoclip hip-hop: Black Eyed Peas: „My Humps”
– Cel mai bun dans într-un videoclip: Pussycat Dolls f/ Snoop Dogg: „Buttons”
– Cel mai bun videoclip: AFI: „Miss Murder”
– Cel mai bun videoclip pop: Pink: „Stupid Girls”
– Cel mai bun videoclip de debut: Avenged Sevenfold: „Bat Country”
– Alegerea publicului: Fall Out Boy: „Dance, Dance”
– Premiul MTV2: 30 Seconds to Mars: „The Kill”
– Motivul muzical al anului: Fort Minor: „Where’d You Go”
– Cea mai bună regie de videoclip: Gnarls Barkley: „Crazy” (regizor: Robert Hales)
– Cea mai bună coregrafie într-un videoclip: Shakira & Wyclef Jean: „Hips Don’t Lie”
– Cele mai bune efecte speciale într-un videoclip: Missy Elliott: „We Run This”
– Cea mai bună regie artistică: Red Hot Chili Peppers: „Dani California”
– Cel mai bun montaj: Gnarls Barkley: „Crazy”
– Cel mai cinematografic videoclip: James Blunt: „You’re Beautiful”
– Cea mai bună coloană sonoră a unui joc video: „Mark Ecko’s Getting Up” (Atari)
– Cel mai bun motiv muzical dintr-un joc video: „Elder Scrolls IV: Oblivion” (Jeremy Soule)

Adauga un comentariu

*