Campionatul Mondial de Baschet zguduit de un cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs astazi capitala Japoniei, Tokio, informeaza AMOS News.

Orasul Saitama, locul desfasurarii fazelor finale ale Campionatului Mondial de Baschet, este situat la numai 30 de kilometri nord de Tokio, astfel incat cutremurul a putut fi simtit in pauza partidei dintre Turcia si Lituania, meci contand pentru clasamentul final al competitiei.

Cu toate ca sala „Saitama Super Arena”, in care se juca meciul, a fost zguduita timp de cateva secunde, repriza a doua nu a fost amanata, iar Turcia s-a impus dupa o repriza de prelungiri cu 95 la 84. Astfel, ea va juca sambata impotriva Frantei, pentru locurile 5 si 6 ale competitiei, invingatoare tot astazi impotriva Germaniei, cu 75 la 73.

Dirk Nowitzki a calcat in afara terenului cu 0,9 secunde ramase de joc si a esuat in tentativa sa de a aduce victoria nemtilor, aceasta dupa ce Mickael Gelabale inscrisese un cos pentru francezi cu 1,8 secunde inainte de finalul meciului.

Cutremurul a avut loc la aproximativ 2 ore dupa ce echipa Statelor Unite si-a terminat antrenamentul desfasurat in inima orasului Tokio, la Institutul Japonez de Stiinte Sportive. Purtatorul de cuvant al USA Basketball, Craig Miller, a anuntat ca la hotelul in care locuiesc jucatorii americani, „Four Seasons”, nu s-a produs nici o paguba.

Agentia meteorologica a anuntat ca seismul a avut ca epicentru Golful Tokio, pe coasta prefecturii Chiba, in estul orasului, la o adancime de aproximativ 65 de kilometri sub nivelul marii.

Adauga un comentariu

*