Steaua i-a prezentat pe Ovidiu Petre ÅŸi Cyril Thereau

Steaua Bucureşti şi-a prezentat joi după-amiaza noile achiziţii, mijlocaşul Ovidiu Petre, transferat de la Poli Timişoara, şi atacantul francez Cyril Thereau, adus de la Charleroi (Belgia).

Dacă Thereau (jucător născut pe 24 aprilie 1984) a semnat joi un contract pe patru ani cu gruparea din Ghencea, Petre, al cărui transfer a fost realizat în ultimul moment, a parafat o înţelegere pe cinci ani.

Antrenorul Stelei, Cosmin Olăroiu, a dezvăluit că echipa campioană a avut o strategie de transferuri legată de calificarea în Liga Campionilor: „Cu lotul pe care îl aveam nu erau probleme în campionat. După calificarea în grupele Ligii, aveam la dispoziÅ£ie o săptămână să luăm jucătorii de care aveam nevoie. Nu am luat tot ce doream, dar am adus doi jucători importanÅ£i pentru noi”.

Olăroiu a povestit că l-a observat pe Thereau urmărind pe Standard, fosta adversară a Stelei, la meciul cu Charleroi, iar apoi atacantul francez a mai fost urmărit în două rânduri. Thereau este jucătorul revelaÅ£ie al lui Charleroi, marcând 3 goluri în primele patru etape de campionat, în prima divizie belgiană. „Ne-a impresionat mai ales prin determinarea cu care joacă, iar Steaua are nevoie de astfel de fotbaliÅŸti. Un jucător mobil, bătăios, percutant. Åži alÅ£ii au fost impresionaÅ£i de el, Thereau asemănându-se mult cu jocul Stelei”, a mai spus Olăroiu.

Despre Ov. Petre, antrenorul Stelei a afirmat că nu mai are nevoie de prezentare: „Are experienţă în Liga Campionilor, este jucător de naÅ£ională, îl cunosc bine ÅŸi imi e mai uÅŸor să lucrez cu el. Cu aceÅŸti doi jucători suntem mai liniÅŸtiÅ£i în Liga Campionilor”.

Cyril Thereau, al treilea jucător francez din fotbalul românesc, după Xavier Meride ÅŸi Jean-Philippe Mendy (ambii la Dinamo, primul în urmă cu câţiva ani, iar al doilea venit de câteva zile), va purta tricoul cu numărul 21 ÅŸi a declarat la prezentarea sa: „Sunt bucuros că voi juca la Steaua ÅŸi sper să am un sezon bun ÅŸi să dau maximum pentru noua mea echipă.

Nivelul unei echipe e dat de competiÅ£ia în care joacă, iar Liga Campionilor este de cel mai înalt nivel. La Lyon va fi un meci special pentru mine, deoarece va veni ÅŸi familia mea ÅŸi prietenii. Despre Steaua ÅŸtiu că a câştigat Cupa Campionilor, un lucru extraordinar, iar anul trecut a avut o evoluÅ£ie excelentă în Cupa UEFA”.

La rândul său, Ovidiu Petre, noul optar al Stelei, a spus: „Sunt foarte fericit că am venit la o echipă la care îmi doream de mult să joc. Steaua este cea mai importantă formaÅ£ie din România ÅŸi sper să facem o treabă cât mai bună”.

Olăroiu a precizat că un alt jucător dorit de el la Steaua a fost Stelian Stancu (Sportul), dar până la momentul actual transferul nu s-a realizat: „Nu că n-aÅŸ fi mulÅ£umit de lotul pe care îl am, dar tot timpul e loc de mai bine”.

Antrenorul Stelei a apreciat că Florin Lovin poate ajunge în curând la echipa naţională şi a precizat că accidentarea lui Dorin Goian nu e foarte gravă, fundaşul urmând să facă vineri un RMN, după care se va şti mai mult despre situaţia sa.

Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a afirmat că atât lui cât şi lui Olăroiu îi plac jucătorii cu talie şi a amintit că în perioada 1996-1997, când era preşedinte la Oţelul Galaţi, construise o echipă cu o medie de înălţime de 1.86 m.

Olăroiu a mai spus că Ovidiu Petre este complet refăcut după operaţia suferită la rotulă în urmă cu ceva timp, dar este în urmă cu pregătirea fizică şi va avea nevoie de circa două săptămâni să se pună la punct, dar în această perioadă va fi folosit în meciuri.

Legat de transferuri, Mihai Stoica a dezvăluit că fiecare transfer are strategia lui. „Fabien Camus (Charleroi) a refuzat să vină la Steaua, dar mi-a spus că nu ar fi mers nici la Anderlecht, chiar dacă i-ar fi oferit 500.000 de dolari pe an, pentru că dorea să mai rămână la Charleroi. UÅŸa la Steaua nu este închisă pentru Camus.

Cu Cyril nu ne-am înÅ£eles din prima cu echipa belgiană, dar a contat dorinÅ£a lui de a veni la Steaua. Sperăm că se va adapta cât mai repede. Sunt mândru când un jucător de acest nivel vine la Steaua, pentru că va juca împotriva unor echipe ca Real Madrid, Olympique Lyon sau Dinamo Kiev”.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*