Bacauanii au dat de lucru salvamontistilor nemteni

Turistii bacauani au dat de furca in ultimele zile salvamontistilor nemteni. Si asta pentru ca au plecat sa infrunte muntele total nepregatiti.

Un baiat in varsta de 13 ani, George Ichim, din Buhusi, a solicitat interventia salvatorilor. El a venit in excursie cu familia si alti cinci copii. In timp ce urca pe masivul Ceahlau, spre cabana Dochia, a alunecat si a facut o entorsa la picior, pe care a ignorat-o.

Pentru ca starea lui s-a agravat si nu se mai putea deplasa, cei din grupul sau au solicitat interventia salvamontistilor. Alti doi tineri, tot din Bacau, s-au ratacit pentru ca au urmat un traseu nemarcat.

Ei au ajuns intr-o zona extrem de periculoasa, Jgheabul Cascadelor, si au fost recuperati de salvamontisti dupa mai bine de sase ore de cautari. Vazand ca nu mai ajung la cabana Dochia, cei doi tineri, de 23 si 22 de ani, au sunat la 112, anuntand ca s-au ratacit.

Echipa de salvamontisti a rascolit timp de mai multe ore muntele si asta pentru ca tinerii nu au putut da nicio informatie despre locul in care sunt. Ei au fost gasiti, intr-un sfarsit, intr-o zona extrem de periculoasa, deasupra unui perete muntos inalt de 12-13 metri.

Salvamontistii spun ca sezonul 2006 a fost aglomerat, „media de accidentare este de trei pe saptamana, ceea ce e foarte mult, a fost sejur abundent, dar totusi… vinovati de accidente si de rataciri sunt turistii, avand in vedere ca masivul Ceahlau are un sistem informational bine pus la punct”, mai spune Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.

Adauga un comentariu

*