Peste o mie de catedre din judeţul Bacău îşi aşteaptă profesorii

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) au fost afişate în cursul zilei de azi listele cu posturile vacante din învăţământ care vor fi scoase la concurs în cadrul şedinţelor publice programate să se desfăşoare în perioada 6-8 septembrie, informează corespondentul AMOS News.

Inspectorul şcolar general Radu Ababei spune că, în paralel cu afişarea la sediul ISJ, listele pot fi consultate şi de pe pagina de Internet a instituţiei ce poate fi accesată la adresa http://isj.bc.edu.ro. Pentru a participa, însă, la aceste şedinţe publice, aspiranţii la un post în învăţământ vor trebui să suţină, mai întâi, un examen sau, după caz, o testare programate să se desfăşoare în ultima zi a lunii august şi prima zi a lunii septembrie.

Pentru a putea intra, însă, în concurs, candidaţii care nu au participat, în această vară la nici una din cele trei etape ale repartiţiilor computerizate desfăşurate după examenul de titulaziare din luna iulie vor trebui să îşi depună dosarele de înscriere la sediul ISJ, în perioada 28-29 august.

Vor mai depune dosare de înscriere suplinitorii calificaţi care au obţinut medii sub 5.00 la concursul din 17 iulie, suplinitorii calificaţi care au dat concurs în anii 2004-2005, au obţinut medii peste 5.00 şi nu au fost repartizaţi pe nici o catedră precum şi suplinitorii fără studii corespunzătoare care optează pentru o altă disciplină decât cea de pe diplomă.

Dosarele vor conţine, pe lângă cererea tip, actele de studii şi identitate ale candidatului. Concursul sau, după caz, testarea, vor fi susţinute în zilele de 31 august şi 1 septembrie, rezultatele vor fi afişate în data de 2 septembrie, rezultatele constestaţiilor vor fi făcute publice în data de 4 septembrie iar repartizarea posturilor neocupate va avea loc în şedinţele publice ce vor fi organizate în perioada 6-8 septembrie.

Adauga un comentariu

*