Majorări de tarife la apa caldă în municipiul Bacău

Conducerea CET Bacău, singurul furnizor de agent termic din municipiul Bacău a cerut Consiliului Local o majorare a tarifului apei calde produse de centralele termice de cartier cu un procent de opt la sută, informează corespondentul AMOS News. Majorarea este motivată de creşterea preţului la gaz şi la apa rece de consum.

Dacă în prezent centralele termice de cartier aflate în administrarea CET Bacău produc agentul termic pentru apă caldă cu 210,38 RON Gcal fără TVA, societatea cere să fie ajustat la valoarea de 227,69 RON Gcal fără TVA. Adică, ceva mai mult de opt la sută în plus pentru fiecare gigacalorie consumată.

Dacă va fi aprobată de aleşii locali, majorarea va intra în vigoare după ce va primi şi avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei, de la 1 septembrie.

Deocamdată, până la sfârştiul acestui an, scumpirea nu îi va afecta direct pe consumatori, întrucât aceştia plătesc preţul subvenţionat al agentului termic, stabilit la nivel naţional. Ea va avea un efect major din ianuarie anul viitor, când se pune problema eliminării subvenţiilor pentru încălzire.

Adauga un comentariu

*