La examenul de grad, unul din doi învăţători băcăuani a picat la limba română

Aproape jumătate din cei 168 de învăţători băcăuani prezenţi la examenul pentru gradul II în învăţământ au picat la prima probă, cea de Limba şi Literatura Română, informează corespondentul AMOS News. Deşi se aşteptau la subiecte de ordin teoretic, învăţătorilor le-au fost puse în faţă la această probă chestiuni de ordin practic, cu care se confruntă adesea în timpul orelor.

Lectorul universitar doctor Ioan Dănilă, de la Facultatea de Litere a Universităţii Bacău spune că, din cei 168 de învăţători prezenţi la acest examen, doar 88 au trecut cu brio această probă, urmând să revină la examinare anul viitor, deoarece, la asemenea teste, orice examen picat, adică note mai mici de 7.00, înseamnă pierderea tuturor examenelor.

„Nu ÅŸtiu ce să spun! Lipsesc notele mari. Oricum, e ceva mai bine faţă de alÅ£i ani, dar nu într-atât de bine, încât candidaÅ£ii să treacă pragul notei 7.00, minimă pentru a putea fi considerat admis. Cred că generaÅ£ia dascălilor înscriÅŸi la examenul de grad este o generaÅ£ie mai puÅ£in motivată”, este de părere Ioan Dănilă.

După prima probă la educatori, din cei 98 de înscrişi, au promovat 78 şi doar 12 au fost respinşi. Ceva mai bune rezultate s-au obţinut în cazul profesorilor de matematică, unde au fost înregistraţi doar cu trei picaţi din totalul celor 38 de candidaţi prezenţi în examen. Restul disciplinelor, fizică, economice, TCM, TCPA şi Educaţie Tehnologică nu au înregistrat nici un candidat picat. Examenele de grad continuă zilele acestea, ele urmând să se încheia în ziua de 31 august.

Adauga un comentariu

*