Primaria isi bate joc de soferi

Introducerea doar de cateva zile a semafoarelor electrice in intersectia dintre strazile Stefan cel Mare si Aprodu Purice a inceput sa dea mari batatai de cap conducatorilor auto.

semafoare bacauNu stim ce-o fi fost in capul celor care au avut aceasta initiativa, dar in nici un caz nu cred ca s-a referit la fluidizarea traficului rutier, ci din contra.

C-o fi fost vorba despre ceva interese, cum se tot aude, care sa usureze accesul spre o unitate comerciala nou construita in zona, c-o fi altceva, cert este ca aceasta intersectie a fost transformata intr-un adevarat iad pentru soferi.

Unde mai pui ca si la coborarea de pe Podul cu lanturi au fost montate semafoare iar in jurul pranzului zeci de masini, de diferite tonaje, stau pe pod si asteapta. Intersectia dintre stazile Stefan cel Maree si Aprodul Purice nu mai are acum trei treceri de pietoni, ci numai doua, pentru ca asa au vrut muschii celor din Primarie. Zona este extrem de aglomerata.

Pe strada Stefan cel Mare, in blocul 27, sc. B, isi are sediul ARR Bacau.

Aici vin zilnic numerosi conducatori auto care incearca sa obtina diferite autorizatii. Acum nu mai au voie sa parcheze nici pe Stefan cel Mare, pentru ca s-a montat semnul „Oprirea interzisa”! Pe trotuare nu le mai pot urca din cauza „afacerii gardutul”.

Parcarea pe strada Aprodu Purice duce la blocarea traficului rutier si nervi. Le lasa pe unde apuca, pentru ca si locuitorii din blocul respectiv au masini care nici ei nu au unde le parca. S-a promis ca se va largi strada Aprodul Purice in acea zona, dar daca nu s-a facut pana la introducerea semafoarelor electrice, va imaginati ce se va intampla de acum incolo.

Solutii ar fi largirea trotuarului din fata blocului 27, dar primarul a vrut spatiu verde incadrat de gardut, sau verde intermitent la dreapta de pe Aprodu Purice.

Intre timp, coada dinspre oras la semafor ajunge pana la „Billa”, pe Pod se aduna zeci de autoturisme, dar ce conteaza, avem semafoare electrice. Numai ca, in loc sa fi fost facute cu cap, sa fluidizeze traficul rutier, il incurca mai mult.

O. MANDRILA

Adauga un comentariu

*