MAE cercetează o posibilă răpire a unui jurnalist român

Ministerul Afacerilor Externe investighează posibila răpire a unui jurnalist român în Irak. Până acum, nu există informaţii concrete care să conducă la această ipoteză. Nici Ambasada României la Bagdad nu confirmă aceste informaţii.

Cercetările au pornit însă pe baza unor informaţii semnalate de jurnaliştii români aflaţi în Irak potrivit cărora un coleg de-al lor ar fi fost luat ostatic.

Mihai Stupariu, ambasadorul României în Irak susţine ca vor fi continuate demersurile iniţiate pentru a se afla daca informaţia se confirmă.

Jurnaliştii români aflaţi în Irak susţin că până acum nimeni nu a făcut nici o declaraţie
oficială.

Grupările teroriste din Irak au început să ia ostatici din rândul jurnaliştilor încă din anul 2003. Primul caz de răpire a unor ziarişti s-a petrecut la doar două zile de la declanşarea operaţiunilor militare ale Coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite împotriva regimului Saddam Hussein.

Informaţiile privind eventualele răpiri ale unor jurnalişti aflaţi în interes de serviciu în Irak au devenit motive de îngrijorare pentru România în urmă cu un an, când trei ziarişti români au fost răpiţi la Bagdad.

Adauga un comentariu

*