Aur pentru Zahariuc la Olimpiada Internationala de Matematica

Una dintre medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Matematica, desfasuratata in prima perioada a lunii iulie 2006 la Lublijana (Slovenia), a ajuns in mainile unui elev bacauan.
Este vorba despre olimpicul Adrian Zahariuc, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau.

Nu este prima participare de acest gen a elevului bacauan, Zahariuc avand in palmares inca doua medalii, una de aur si una de bronz, castigate la ultimile doua editii ale olimpiadei internationale.

„Anul acesta au participat in jur de 600 de concurenti din 90 de tari. S-au inmanat 40 de medalii de aur, dintre care trei au ajuns in Romania. Sunt destul de mandru pentru faptul ca am reusit sa ajung la performanta de a castiga doi ani consecutiv aurul la olimpiada internationala de matematica” ne povesteste olimpicul.

In prezent, dupa mica vacanta pe care si-a luat-o dupa venirea in tara de la Lublijana, Adrian Zahariuc a inceput pregatirile pentru admiterea la facultate. Daca pentru universitatile din Romania nu-si face griji, fiind deja admis la orice specializare a Universitatii de Matematica din Bucuresti datorita performantelor de la olimpiade, situatia se schimba in privinta universitatilor straine. Pentru admiterea la una dintre universitatile americane la care se gandeste elevul bacauan, trebuie realizat cate un dosar care necesita multa bataie de cap.

„Nu m-am hotarat inca daca o sa urmez sau nu cursurile unei universitati straine. In ipoteza mai putin probabila ca voi pleca, m-am apucat deja de dosarele de admitere la vreo patru universitati din America” a mai precizat Zahariuc.

„Pe viitor, imi doresc sa trec cu bine de partea de studii si apoi sa am o perioada de liniste, alaturi de matematica, bineinteles . Pana acum am avut mult de munca. Imi doresc o viata mai putin zbuciumata” a mai precizat Zahariuc.

Rodica ANDRICI

Adauga un comentariu

*