Interdictie de circulatie

Din cauza caldurii, autovehiculele de peste 7,5 tone au accesul interzis pe drumurile nationale intre 12.00-18.00. Masura a fost luata marti, 25 iulie de Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România SA, în calitate de administrator al retelei de drumuri nationale.

Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România SA, în calitate de administrator al retelei de drumuri nationale, interzice temporar circulaþia vehiculelor cu masa totalã autorizatã mai mare de 7,5 tone, cu începere din data de 25 iulie 2006, în intervalul orar 12.00-18.00, cu exceptia transportului public de persoane, a materialelor perisabile, precum si a transporturilor ce necesitã maximã urgentã.

Mãsura este luatã în baza prevederilor articolului 44, aliniatul 2 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor cu modificãrile si completãrile ulterioare. Restrictionarea circulatiei este necesarã pentru protecþia sectoarelor de drum asfaltate pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, s-au produs degradãri importante.

Mãsura va fi adusã la îndeplinire de cãtre Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România SA cu sprijinul organelor de Politie Rutierã. Restrictia va fi ridicatã imediat ce temperaturile vor intra în normal si va fi anuntatã prin mass-media.

Adauga un comentariu

*