Stolojan: ´RAFO este necesara economiei romanesti´

Rafo a plătit către bugetul statului 800 milioane USD într-un an şi jumătate, de când compania băcăuană a intrat în proces de restructurare, a anunţat joi, Paul Ivaşcu, managerul general al combinatului.

IvaÅŸcu a făcut declaraÅ£iile de presă imediat după ce a avut o întâlnire, la sediul Rafo, cu Teodor Stolojan. Cele 800 milioane USD pe care le-am plătit în această perioadă la bugetul de stat reprezintă de patru ori valoarea datoriei istorice pe care o are Rafo către ANAF”, a explicat IvaÅŸcu.

Acesta a mai spus că l-a informat pe preÅŸedintele Traian Băsescu în legătură cu intenÅ£ia companiei „Calder-A” de a plăti toate datoriile la preluarea combinatului din OneÅŸti.

„Calder -A acceptă orice fel de variantă, fie să plătească datoriile istorice fie să le convertească în acÅ£iuni. Managerul general de la Rafo a mai spus că la 1 ianuarie 2007 combinatul va fi una dintre puÅ£inele din România care respectă condiÅ£iile de protecÅ£ie a mediu ÅŸi de calitate a produselor.

Consilierul prezidenţial Theodor Stolojan a declarat joi, la sediul Rafo, că este convins de faptul că acest combinat este necesar economiei româneşti.

“Rafo merită acest lucru, Å£inând cont de importanÅ£a companiei pentru România, dar ÅŸi pentru zona în care ne aflăm”.

În cadrul acestei întâlniri, Teodor Stolojan, a declarat, că nu-l deranjează ca dosarul său să fie verificat de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), aşa cum a solicitat, miercuri, preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, transmite corespondentul ROMPRES.

Adauga un comentariu

*