Soarta RAFO se decide in decembrie

Soarta companiei Rafo Oneşti, care are datorii istorice de 300 de milioane de euro, va fi decisă în luna decembrie. Cel mai apropiat moment când unul dintre creditori ar putea, ipotetic, solicita falimentul Rafo va fi în luna decembrie, când se împlinesc cei doi ani ai planului de reorganizare.

PreÅŸedintele AVAS consideră însă că situaÅ£ia de la Rafo nu este „iminentă ÅŸi presantă” ÅŸi că societatea este departe de faliment. Mai mult, datorită preÅ£urilor bune la petrol, Rafo obÅ£ine un profit însemnat. „Firma funcÅ£ionează ÅŸi ÅŸi-a achitat obligaÅ£iile contractuale pe care le avea vizavi de AVAS”, a spus Răzvan Orăşanu.

Preşedintele AVAS a mai afirmat că există o bătălie juridică referitoare la acceptarea definitivă a planului de reorganizare a rafinăriei şi că, în ceea ce priveşte plata datoriilor către buget, AVAS este absolut solidară cu Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF pentru recuperarea datoriilor de la Rafo Oneşti.

Răzvan Orăşanu a adăugat că aude constant de preocupările pentru soarta muncitorilor de la Rafo Oneşti şi că AVAS la rândul său este preocupată ca aceştia să aibă un loc de muncă şi să nu sufere de situaţia creată de administratorii succesivi ai companiei.

Aflat în vizită la sediul companiei Rafo săptămâna trecută, consilierul prezidenţial Theodor Stolojan a declarat că Executivul are responsabilitatea de a găsi soluţia de rezolvare a achitării datoriilor istorice ale Rafo, cu atât mai mult cu cât actualii proprietari şi-au exprimat disponibilitatea pentru transformarea datoriilor istorice în acţiuni sau pentru plata datoriei într-o perioadă de timp determinată.

„Rafo merită acest lucru, ţinând cont de importanţa companiei pentru România dar şi pentru zona în care ne aflăm”, a spus Theodor Stolojan.

Sursa: Rompres

Adauga un comentariu

*