Razboiul din PNL Bacau asteapta pacea de la Bucuresti

Scandalul la nivel national din Partidul National Liberal a provocat rumoare Рneliniste Рsperanta si printre liderii bacauani ai partidului. Pentru unii, schimbarea actualei conduceri (ceruta mascat de triada Stolojan-Stoica-Musca) ar fi o lovitura politica dura, echivalenta cu pierderea locului int̢i.

Pentru altii, tocmai aceasta miscare ar deschide calea spre o intorcere in prim plan, intoarcere cu parfum de revansa.

Mai exista si o a treia aripa, cea care sta la cotitura oportunitatilor pentru a incaleca pe bidiviul puterii in organizatia judeteana.

Sa-i luam pe rând.

Cine il doreste in continuare pe Calin Popescu Tariceanu in fruntea PNL este grupul lui Romeo Stavarache.

Racolat de sub mantaua lui Voiculescu in 2004 chiar de actualul presedinte liberal, Stavarache a fost impus cam cu anasâna in fruntea partidului. Asta n-ar fi fost nimic daca primarul municipiului nu si-ar fi impus la rândul sau apropiati, unii au prins loc de parlamentari si/sau functii in partid, altii sunt banuiti ca beneficiaza de avantajele economice ale guvernarii.

Din a doua categorie, cea a „moflujilor”, face parte Valeriu Gheorghe (fostul sef al PNL Bacau), impreuna cu toata garda veche, cea care a condus din 1990 pâna in 2004.

Indepartati de Tariceanu, ei l-ar cam vrea pe nasalia politicii pe premier si n-ar spune nu unei incercari de puci. Neutrii sunt putini, insa ei fac parte din noua generatie de liberali, tineri care au facut bani fara ajutor politic si care ar dori o reala schimbare in partid.

Deocamdata, acesti lupi tineri stau in expectativa, insa pot actiona rapid si… letal pentru ambele tabere concurente. Cert este ca organizatia judeteana PNL Bacau este divizata si viitorul ei va fi dupa chipul si asemanarea viitoarei conduceri de la Bucuresti. Va asteptati la altceva?

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*