Produse alterate si mizerie in magazinele alimentare bacauane

Zece unitati bacauane cu profil alimentar au fost sanctionate de inspectorii sanitari pentru diverse nereguli care puneau in pericol sanatatea consumatorilor.

Lipsa igienei in interiorul magazinului, a materialelor dezinfectante, a surselor de apa si neintruirea personalului privind starea de igiena si sanatate au dus la suspendarea activitatii in patru magazine si baruri din comuna Blagesti, sat Buda.

Aceeasi sanctiune a fost aplicata si unui magazin aliimentar din Letea Veche, unde inspectorii au gasit mai multe kilograme de cabanos, kaiser si brânza topita cu semne evidente de alterare si cu termenul de valabilitate expirat.

2.000 RON a trebuit sa scoata din buzunar si patronul unui bufet din Blagesti pentru ca nu asigura curatenia si dezinfectia in WC-ul public din cadrul unitatii, iar alte 4.000 de RON au fost aplicate unei brutarii din Bacau, de pe strada Alecu Russo, care nu a avea instruit personalul in ceea ce priveste igiena si sanatatea.

La rândul ei, pizzeria AB&CD din zona Energiei, a fost amendata cu 5.000 RON pentru ca a fost prinsa in timp ce folosea ca materie prima salam si kaizer mucegaite, iar un restaurant din Bacau a primit 1.000 RON pentru ca nu efectua curatenia manuala a salii.

Timp de cinci zile, inspectorii sanitari au efectuat 64 de controale si au aplicat sanctiuni in valoare de 12.600 RON.
(R.NEAGU)

Adauga un comentariu

*