Demersuri pentru Sectia de Hemodializa de la Onesti

Mai multi parlamentari de Bacau, in frunte cu senatorul Ioan Aron Popa, vor face noi demersuri la Ministerul Sanatatii, in vederea infiintarii unei sectii de hemodializa la spitalul din Onesti. Asemenea demersuri au mai fost facute si in urma cu o luna si jumatate, insa documentatia care a ajuns atunci la minister nu mai era corespunzatoare din punct de vedere legislativ.

“In vechea documentatie era prevazuta o finantare de la bugetul local, insa noua legislatie nu mai permite acest lucru – ne-a declarat Constantin Florian, consilier local si presedinte al PD Onesti, care se ocupa in prezent de infiintarea Sectiei de Hemodializa.

Conform noilor prevederi legislative, investitia se va realiza in parteneriat public-privat: spatiul a fost asigurat printr-o hotarâre a Consiliului Local Onesti, iar aparatura va fi adusa de una din cele 4 firme acreditate de Ministerul Sanatatii.

Noi am facut o noua documentatie, pe care am trimis-o deja la minister, unde ne vom deplasa zilele acestea, impreuna cu senatorul Ioan Aron Popa, cu deputatul Valeriu Gheorghe si cu doctorul Mihai Andronic, noul manager al Spitalului Onesti, pentru a obtine aprobarea”.

Constantin Florian este de parere ca nu vor fi probleme la minister, si nici cu firma care va prelua Sectia de Hemodializa.

Activitatea sectiei se va desfasura pe baza de contract cu Casa Judeteana de Asigurari Sociale de Sanatate Bacau, care va deconta mare parte din serviciile asigurate celor 38 de pacienti onesteni care au nevoie de dializa.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*