Un fost politist da in judecata Ministerul de Interne pentru recuperarea impozitului pe salariu

Un fost politist bacauan a dat in judecata Ministerul Administratiei si Internelor, sustinand ca in timpul activitatii sale i s-a retinut abuziv impozit in valoare de 150 de milioane de lei vechi.
El sustine ca sumele in cauza i-au fost retinute nejustificat in perioada 1999-2005 si considera ca avea drepturi de reduceri ale impozitului intre 30 si 50 la suta datorita decoratiilor primite.

Conform Legii Statutului cadrelor militare din 1995, ofiterii decorati primeau scutiri de impozit in functie de importanta medaliei primite, lucru care s-a si intamplat.

In 1999, reducerile de impozit au fost anulate pe baza unei ordonante de guvern care anula aceste drepturi. Fostul politist, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, spune insa ca in 2002, cand ordonanta a ajuns in Parlament, a fost respinsa, ceea ce ar fi insemnat reactivarea prevederilor Legii din 1995.

De cealalta parte, Ministerul Administratiei si Internelor sustine ca dispozitiile Legii Statutului cadrelor militare au fost abrogate de Ordonanta 73/1999 privind impozitul pe venit, iar „potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala, restituirile de sume reprezentand impozitul pe venit se fac de Ministerul Finantelor Publice”.

Comentarii

  1. ca sa vezi domle omului de la politie a stat atatia ani in nestiinta. Acum se lupta cu sistemul pe care l/a aparat cu strasnicie.O fi uitat sa cheme in judecata si ministerul de finante? Dee ..pregatirea fizica.

Adauga un comentariu

*