Box: O nouă victorie pentru români

Ziua a treia a Europenelor de box de la Plovdiv a adus a treia victorie pentru un boxer român. Astăzi va evolua în turul 2 marea noastră speranţă Ionuţ Gheorghe, informează AMOS News.

Constantin Bejenaru a adus României a treia victorie la Europenele de box din Bulgaria. Reprezentantul nostru la categoria 81 de kilograme l-a învins în runda inaugurală pe Daurgirdas Shemiotas, din Lituania, înainte de limită.

Tot ieri, în al doilea meci de la categoria 60 de kilograme, Adrian Alexandru a cedat în faţa localnicului Samet Hiuseinov, scor 47-30, şi va părăsi competiţia, în timp ce Georgian Popescu, de la categoria 57 de kilograme, a fost învins clar la puncte, 46-25, de ucraineanul Dmytro Bulenkov.

Astăzi vor urca în ring Iulian Stan, reprezentantul României la categoria 57 de kilograme, care îl va întâlni pe croatul Mirsad Ahmeti, şi Ionuţ Gheorghe, care îl va întâlni în turul 2 al categoriei 64 de kilograme pe lituanianul Jan Romanovskij.

O victorie a lui Ionuţ Gheorghe astăzi l-ar califica în sferturile de finală şi l-ar duce astfel la doar un pas de medalii. Dacă trece de adversarul său de astăzi, sportivul român va lupta în sferturi cu învingătorul dintre Sergey Kudriavcev, Macedonia, şi Mykola Semeniaha, Ucraina.

Pentru calificarea în sferturi luptă şi Iulian Stan care, dacă trece de adversarul său, va lupta pentru medalii cu învingătorul dintre Andrea Bogdanovich, Serbia, şi Nikolos Izoria, Georgia.

Calificat deja în sferturi, Constantin Bejenaru luptă mâine cu Javyd Taghiev din Azerbaidjan şi, dacă învinge, România va avea o primă medalie asigurată.

Adauga un comentariu

*