Boloni îşi face echipă de Ligă

Noul antrenor al formaţiei franceze AS Monaco, Ladislau Boloni, are vise mari pentru sezonul 2006-2007, informează AMOS News.

Principatul Monaco reprezintă un punct de atracţie pe harta Franţei iar această pată de culoare necesită o echipă de fotbal care să reprezinte cu succes zona.

După finala Ligii Campionilor jucată în urmă cu puţin timp, când Monaco-ul lui Ludovic Giuly, Gael Givet, Sebastian Squillaci sau Flavio Roma, a fost blocată în drumul spre titlu doar de excepţionala formaţie creată de Jose Mourinho la FC Porto, clubul din Principat a intrat treptat într-un con de umbră.

Locul 10 din sezonul trecut a nemulţumit complet iar antrenorul Francesco Guidolin a fost cedat la Palermo fără prea multe remuşcări pentru a i se face loc unui nume deja legendar în Hexagon, Ladislau Boloni.

Fostul mare internaţional român este cunoscut pentru faptul că a reuşit câteva sezoane de excepţie cu echipe mici precum Rennes sau Nancy, pe prima ducând-o foarte aproape de Liga Campionilor.

A venit momentul ca Loţi Boloni să încerce o nouă promovare, renaşterea lui AS Monaco şi calificarea în grupele Ligii Campionilor. Misiunea nu este deloc uşoară dar conducerea îi oferă cele mai bune condiţii.

Au plecat Sebastian Squillaci la Lyon, Sisenando Maicon la Inter Milan, în timp ce Olivier Kapo, Flavio Roma, Andreas Zikos sau Jaroslav Plasil sunt şi ei pe picior de plecare, dat lotul s-a întărit deja cu Jan Koller, Jerko Leko şi Jeremy Menez, una din marile speranţe ale Franţei, iar perioada de achiziţii este departe de a se încheia.

Alţii jucători care pot ajunge în Principat sunt Jean Alain Boumsong de la Newcastle, Benoit Cheyrou de la Auxerre, Alou Diarra de la Lens, Milan Baros de la Aston Villa, jucător care nu va mai ajunge la Hamburg, nemţii îndreptându-şi atenţia spre un jucător mai ieftin, Patrick Kluyvert de la Valencia, şi Daniele Bonera de la Parma.

Lovituri de teatru date de AS Monaco ar putea fi aducerile unor jucători care au avut evoluţii apreciate la Mondialul german, Boloni dorindu-i pe portughezul Maniche, ivorianul Yaya Toure, tunisianul Hatem Trabelsi şi elveţianul Johan Vogel. Rămâne de văzut doar câte de repede va reuşi tehnicianul român să imprime un stil omogen echipei.

AMOS News

Adauga un comentariu

*