300 de persoane cercetate într-un dosar cu credite false

Un număr de 14 persoane – acuzate de înÅŸelăciune – vor ajunge în faÅ£a judecătorilor, după ce procurorii Parchetului Capitalei au instrumentat un caz de acordare ilegală de credite de către Libra Bank, informează AMOS News.

Alte aproximativ 300 de persoane – beneficiare de credite fac obiectul unor cercetări. Prejudiciul estimat de anchetatori este de aproximativ 1,7 miliarde de lei.

Conform anchetatorilor, în perioada aprilie-octombrie 2005, Carmen Moldovanu, împreună cu Felix Nacea, agent de creditare la Libra Bank, a înlesnit obţinerea de către un număr de 287 de persoane a unor credite bancare, deşi nu îndeplineau condiţiile legale impuse. Cei doi procurau, în acest sens, adeverinţe şi cărţi de muncă falsificate.

Carmen Moldovanu nu este la prima „abatere” de acest gen, ea fiind condamnată într-o cauză similară la nu mai puÅ£in de 13 ani de închisoare, obÅ£inând, însă, în instanţă, întreruperea executării pedepsei. Moldovanu a fost arestată ÅŸi în acest dosar, dar a fost pusă în libertae în numai două săptămâni întrucât a născut.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*