Tentativa de frauda la titularizare

Scandalurile de la examene continuă. Şi la examenul de titularizare s-a produs o tentativă de fraudă. După ce subiectele la testele naţionale, dar şi la bacalaureat au fost aflate înainte de examen, şi cele de la titularizare au fost la un pas să stârnească un nou scandal.

Un angajat al Serviciului Naţional pentru Evaluare şi Examinare a încercat cu două zile înainte de începerea examenului să copieze un subiect pe hârtie, deşi acesta era secret şi stocat pe CD.

Deşi tentativa a avut loc pe 15 iulie, informaţia a fost făcută publică abia astăzi. Ministerul Educaţiei a motivat întârzierea prin faptul că a dorit să nu le provoace stări emoţionale inutile candidaţilor aflaţi în pragul examenului.

Ministrul Educaţiei, Mihail Hărdău, a luat decizia de a schimba variantele de subiecte şi a sesizat poliţia pentru a demara o anchetă în acest caz. Nu este pentru prima dată când ministrul cere intervenţia poliţiei şi procurorilor.

Au fost demarate anchete şi în ceea ce priveşte aflarea dinainte a subiectelor la bacalaureat şi la testele naţionale. Deocamdată nu au fost luate măsuri administrative împotriva angajatului care a vrut să copieze subiectul.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*