´Dizidentii´ vor sa reformeze PNL

Trei disidenÅ£i liberali de linia întâi – Theodor Stolojan, Mona Muscă ÅŸi Valeriu Stoica – lansează luni un apel pentru unitatea ÅŸi relansarea PNL, scopul lor fiind să contracareze ceea ce Stoica a numit „manevrele bolÅŸevice ale conducerii partidului de dezinformare a membrilor săi”.

„Vom prezenta un apel către unitatea ÅŸi relansarea PNL, pentru că, în ultimul timp, s-au făcut de către conducerea partidului adevărate manevre bolÅŸevice de dezinformare a liberalilor că noi am vrea să rupem PNL”, a declarat, duminică, pentru NewsIn, fostul preÅŸedinte al PNL, Valeriu Stoica.

El a precizat că apelul către unitate ÅŸi relansarea PNL este unica raÅ£iune a demersului fără precedent, care îi va reuni, luni, într-o conferinţă de presă, pentru prima dată pe „disidenÅ£ii” Valeriu Stoica, Theodor Stolojan ÅŸi Mona Muscă.

ÃŽntrebat dacă vicepreÅŸedintele PNL Gheorghe Flutur, care a făcut ÅŸi el un apel la unitate, face parte din gruparea Stolojan sau este cooptat în demersul de luni, Stoica a precizat: „Ministrul Flutur este un om inteligent ÅŸi înÅ£elept când a făcut, la rândul lui, apel la unitate”. Stoica a mai spus, răspunzând unei întrebări, că în conferinÅ£a de luni nu vor fi prezentate date despre platforma anunÅ£ată de Stolojan pentru septembrie.

Prezent la ÅŸcoala de vară a Tineretului NaÅ£ional Liberal, Flutur a spus, sâmbătă, că PNL nu are oameni pe care trebuie să îimarginalizeze, ci dimpotrivă liberalii ar trebui să strângă rândurile. „Am chemat ÅŸi vreau să îi chem la masa negocierilor pe toÅ£i lideriidin PNL. PNL nu are oameni de izolat sau de dat afară. Este nevoie de o reconciliere la masa de discuÅ£ii, în interiorul partidului”, a recomandat Flutur.

În replică la intenţia celor trei de a lansa un apel la unitatea şi relansarea PNL, vicepreşedintele partidului Puiu Haşoti a declarat, duminică, pentru NewsIn, că Valeriu Stoica nu este în măsură a acuza actuala conducere de manevre bolşevice, întrucât fostul preşedinte liberal este autorul unui protocol de colaborare cu PDSR în 2000.

„Mă mir că tocmai Valeriu Stoica îşi imaginează manevre bolÅŸevice. Ar trebui să fie ultimul care să facă astfel de acuzaÅ£ii, având în vedere că este autorul unui protocol de colaborare cu PDSR în 2000”, a spus liderul liberal.

„ÃŽn situaÅ£ia în care apelul va fi unul constructiv pentru PNL, ceea ce este foarte greu de crezut, îl vom studia”, a precizat HaÅŸotti. „Dacă va fi la indicaÅ£ia Cotrocenilor sau a PD, nu ne interesează”, a completat el.

Mona Muscă, Theodor Stolojan ÅŸi Valeriu Stoica, cunoscuÅ£i ca făcând parte din grupul de opozanÅ£i ai actualei conduceri liberale, care îi priveÅŸte ca purtători de cuvânt ai lui Traian Băsescu ÅŸi a PD, au anunÅ£at o conferinţă de presă pentru luni dimineaţă a cărei temă oficială este „Apel pentru unitatea ÅŸi relansarea Partidului NaÅ£ional Liberal”.

Atât Stolojan, cât şi Stoica au lansat, în ultima perioadă, atacuri virulente la adresa actualei conduceri a PNL. Stolojan a precizat că principalul său obiectiv acela de a-i face pe membrii PNL să conştientizeze declinul partidului, să înţeleagă de ce s-a ajuns în această criză şi să ia măsurile necesare şi a anunţat pentru septembrie lansarea unei platforme politice a unui grup de liberali nemulţumiţi.

La rândul său, Valeriu Stoica a spus că Tăriceanu este un pericol pentru România, întrucât suferă de două boli – amnezie ÅŸi încremenirea în lipsa de proiect. ÃŽn acelaÅŸi timp, Mona Muscă a acuzat conducerea PNL că are o atitudine “schizoidă” în relaÅ£ia cu partenerii de Alianţă de la PD.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*