Proiecte de anvergura la SE Borzesti

Sucursala Electrocentrale (SE) Borzesti, structura din cadrul SC Termoelectrica SA, va demara, in scurt timp, un ambitios proiect de modernizare, care va schimba radical intreaga structura a unitatii.

Este vorba, in primul rand, de construirea unei noi centrale, bazata pe tehnologie moderna, care va functiona cu huila din import. Noul grup energetic va avea o putere de 600 de Megawati si va costa aproximativ 240 milioane de euro.

“Am comandat deja studiul de prefezabilitate, ce va fi intocmit de ISPE Bucuresti, pe care l-am si platit, cu un miliard de lei – ne-a declarat Ioan Pavel, directorul SE Borzesti. Studiul va fi terminat zilele acestea, dupa care vom trece la celelalte etape, premergatoare inceperii lucrarilor”.
La noua centrala de la SE Borzesti se adauga si cele doua grupuri energetice de cate 300 de MW, care vor fi si ele modernizate, investitia ajungand la peste 135 milioane de euro.

Proiectul de modernizare va avea drept efect si schimbari in structura de ansamblu a SC Termoelectrica SA: la grupurile energetice de la SE Borzesti ar putea fi atasate mai multe hidrocentrale de pe raul Bistrita si una din zona Sibiului.

Pentru onesteni, modernizarea SE Borzesti va insemna si reinfiintarea unor locuri de munca, disparute in urma restructurarilor succesive si cedarii unor grupuri energetice catre Consiliul Local Onesti, respectiv SC Termon SRL.

De la aproape 3.000 de salariati, cat avea in 1989, SE Borzesti mai are acum doar 300 de angajati. Directorul Ioan Pavel a precizat ca fostii salariati vor avea prioritate la angajare, dupa finalizarea modernizarilor.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*