Olandezul Sierd Steigenga, de la Dinamo Secrom BucureÅŸti, primul tricou galben

Primul lider al clasamentului general individual şi, deci, purtător al tricoului galben al Turului ciclist al României 2006 este olandezul Sierd Steigenga, care concurează pentru Dinamo Secrom Bucureşti, învingător în prologul de sâmbătă de la Văleni de Munte, în clasamentul acestei prime probe a competiţiei fiind urmat de Oleksandr Onoşko (Ucraina) şi Alexandru Ciocan (Conpet Ploieşti).

Prologul de sâmbătă, urmărit de un public foarte numeros, practic toţi locuitorii, stabili sau turişti, ai orăşelului, deşi s-a disputat sub ameninţarea ploii, a avut o desfăşurare extrem de interesantă, organizatorii optând pentru o combinaţie dintre circuit şi un soi de cursă cu adiţiune de puncte: practic, au fost alcătuite grupe de câte 12 ciclişti (câte unul din fiecare echipă), învingătorii grupelor disputându-şi un fel de finală, care a dat şi alcătuirea primelor ierarhii ale posesorilor de tricouri distinctive.

Tricoul alb-TNT, pentru combativitate, va fi purtat de ucraineanul OnoÅŸko, tricoul roÅŸu-NIRO, al sprinterilor – de Alexandru Ciocan, iar cel bleu-SRR, pentru cel mai bun tânăr român a revenit lui George Manu (Dinamo).

În prima etapă va fi desemnat şi liderul căţărătorilor, cel ce va purta tricoul verde-SERT.

La ediÅ£ia din acest an, a 43-a, a Turului ciclist al României, ce se va disputa până pe 23 iulie pe un traseu de 1057 km, cu 8 etape, participă alergători din Bulgaria – 2 echipe, Turcia, Ucraina, Germania, Tunisia, Serbia ÅŸi România – seniori ÅŸi tineret, precum ÅŸi echipele de club Dinamo Secrom, Conpet PloieÅŸti ÅŸi Intersport Miercurea Ciuc.

Duminică se dispută cea mai lungă etapă a actualei ediţii, etapa I măsurând 186 km, între Văleni de Munte şi Miercurea Ciuc. Startul va fi dat din centrul localităţiii prahovene la ora 13,00, plutonul urmând să-şi dispute trei sprinturi cu premii, la Cheia (km. 36), Braşov (km. 86) şi Sf.Gheorghe (115 km), dar şi 2 puncte de căţărare, între care primul, Pasul Bratocea, de la km. 44, este de prima categorie, iar al doilea, la Tuşnad Băi (km. 148), de categoria C. Sosirea este prevăzută în capitala judeţului Harghita la ora 17,45.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*