DN 17, blocat

Drumul Naţional 17 care face legătura între Transilvania şi Moldova este blocat în Pasul Tihuţa, de la ora 14.30. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, drumul a fost blocat după ce două camioane s-au răsturnat în apropiere de Valea Străjii. IPJ Bistriţa-Năsăud a trimis la faţa locului mai multe echipaje.

Accidentul care a dus la blocarea DN 17, s-a produs din cauza şoferului unei autocisterne încărcate cu ciment. Conform IPJ Bistriţa-Năsăud, şoferul autocisternei, care venea dinspre Bistriţa spre Vatra Dornei, se afla pe un tronson de drum în lucru.

Şoferul nu a respectat indicatoarele rutiere, a încercat să treacă pe o porţiune de drum pe care se circula pe un singur sens şi astfel a intrat în coliziune cu un camion care circula regulamentar din sens opus.

De o parte şi cealaltă a muntelui s-au format cozi de circa 10 kilometri, printre maşinile blocate aflându-se mai multe autocare cu turişti care plecau în vacanţă. IPJ Bistriţa-Năsăud susţine că drumul va putea fi eliberat atunci când secţia Bistriţa a Drumurilor Naţionale va trimite în zonă două macarale cu care să fie scoasă autocisterna de pe şosea.

Sursa: Mediafax

Adauga un comentariu

*