Ancheta internă pentru testele naţionale rămâne secretă

Ministerul Educaţiei a finalizat raportul legat de sustragerea subiectelor de la proba de istorie a testelor naţionale, însă rezultatele acestui raport vor rămâne secrete, pentru că există vinovăţii grave. Cel puţin aşa susţine ministrul de resort, Mihail Hărdău. El spune că raportul va fi prezentat procurorului şef.

Subiectele de la istorie de la testele naţionale au intrat în posesia unor jurnalişti, după ce aceştia au reuşit să intre în sediul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare fără să fie legitimaţi şi s-au dat drept inspectori din judeţul Dâmboviţa, delegaţi să ridice subiectele. În urma acestui scandal, directorul Serviciului, Adrian Stoica, a fost demis de către ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, iar premierul Călin Popescu-Tăriceanu a hotărât demiterea secretarului de stat responsabil cu învăţământul preuniversitar, Paloma Petrescu.

Nici subiectele de la bacalaureat nu au fost în siguranţă. În seara premergătoare examenului scris la limba şi literatura română, o jurnalistă din presa centrală a anunţat Ministerul Educaţiei că a cumpărat variantele de subiecte contra sumei de 50 lei noi. Toate subiectele de la bacalaureat au fost schimbate, iar poliţia a demerat o nouă anchetă.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*