Vârsta unui bătrân trecut de 100 de ani a blocat calculatorul unui spital

Calculatorul Spitalului de Adulţi din Bârlad, unde sunt stocate informaţiile cu privire la evidenţa bolnavilor, a fost blocat din cauza unui bătrân în vârstă de 102 ani, deoarece, computerul înregistra doar pacienţi cu vârsta de până la 100 de ani.

Potrivit directorului Spitalului de Adulţi Bârlad, Viorel Petcu, bătrânul a fost adus în comă şi a necesitat intervenţii medicale şi implicit înregistrarea lui ca pacient al unităţii spitaliceşti.

„ÃŽn momentul în care asistenta a tastat vârsta lui Dumitru Lefter calculatorul s-a blocat. Computerul în care se stochează acest gen de date este codat pentru vârsta maximă de 100 de ani. Iată că ceea ce nu poate gândi omul atunci când realizează astfel de programe se întâmplă în viaÅ£a cotidiană.

Bătrânul de 102 ani ne-a demonstrat că nici o vârstă nu este prea înaintată ÅŸi aceste programe trebuie gândite ÅŸi pentru astfel de oameni”, a declarat directorul Spitalului de AdulÅ£i Bârlad, Viorel Petcu.

Pentru a înregistra pacientul, asistenta a fost nevoită să îi treacă bătrânului vârsta de 100 de ani.

Dumitru Lefter este internat în SecÅ£ia ATI – Reanimare a Spitalului de AdulÅ£i Bârlad ÅŸi se află în afara oricărui pericol.

Adauga un comentariu

*