Guvernul da pe mana lui Stavarache alte zeci de milioane de euro

Romica a reusit sa convinga Bucurestii sa-i dea pe mana alte 84 de milioane euro pentru „centura” Bacaului, licitatia pentru consultanta si proiectare fiind organizata deja in data de 5 iulie a.c.

Drumurile repetate la Bucuresti facute de primarul Romeo Stavarache, la mai marii zilei, au dat roade. in urma demersurilor lui Romica, Guvernul Romaniei a aprobat finantarea prin BIRD a „Proiectului 4754-RO”, adica „Soseaua de centura” a municipiului Bacau, cea care face parte integranta din autostrada care leaga sudul Europei de nordul Europei.

Pana aici totul OK, doar ca valoarea estimata a investitiei, care este de 84.140.000 de Euro, este mana cereasca pentru un edil deja celebru pentru licitatiile cu cantec organizate de institutia domniei sale la nivel de… constructii si reabilitari sosele!

Basca evaluarea la aproape 85 de milioane de euro, care este, conform specialistilor din domeniu, nerealista.

Cum licitatia pentru consultanta si proiectare a si fost organizata in data de 5 iulie, o asteptam cu nerabdare si pe cea pentru desemnarea firmei sau firmelor (de urmarit actionariatul acestora) care vor sustine lucrarile ce vor incepe in prima decada a anului viitor si care sunt estimate a fi finalizate in anul 2009.

Altfel, primarul Stavarache a avut grija pana acum sa atraga fonduri si pentru pleiada de „clienti” politici de la CET, care apar pe statele de plata ale mastodontului termic bacauan, 9,2 milioane de Euro numai pentru „grup cogenerare”, dar si alte numeroase finantari pentru mai multe proiecte.

Avand in vedere ca Romica si-a permis sa se imprumute, in numele institutiei pe care o pastoreste, cu sume mari de bani (pe care bacauanii le vor achita bancilor pana la ultimul leut), este momentul ca Stavarache sa ne spuna tuturor cum a cheltuit banul public si cum are de gand s-o faca si de aici inainte.

La acest capitol, „Observator de Bacau” aminteste de urmatoarele sume de bani: 4 milioane de Euro pentru podul de la Serbanesti (se mai asteapta alte 6 milioane Euro tot de la Guvernul Romaniei), 6 milioane de Euro pentru constructiile ANL (bani obtinuti de la Ministerul Transporturilor, Turismului si Locuintei), 1,5 milioane de Euro pentru inventia numita „Spitalul Municipal”, 1,8 milioane de Euro alocati modernizarii punctelor termice, 1 milion de euro pentru constructia de sali de sport (finantare acordata prin Compania Nationala de Investitii).

La care se adauga fondurile europene nerambursabile, acestea insumand 144 milioane de Euro, si investitiile straine, private, in municipiul Bacau, circa 20 – 22 milioane de Euro. In total, fonduri de aproximativ 200 de milioane de euro (circa 7.000 de miliarde de lei), plus cei pentru „centura”!

Si Romica se plange ca n-are bani suficienti, ba inca a mai si imprumutat de la banci…

Bogdan PAPADIE

Baroul Bacau a sesizat Parchetul acuzand-ul pe primarul Stavarache ca ar fi incalcat Legea transparentei decizionale. Concret, el este acuzat ca a introdus in sedinta de Consiliu Local din 29 iunie un proiect de hotarare, fara sa organizeze intai o dezbatere publica. „Potrivit Legii transparentei, primarul era obligat sa organizeze dezbateri publice pentru proiectele contestate si solicitate a fi discutate” – a declarat Vasile Botomei, decanul Baroului Bacau.

Comentarii

  1. bravo lui ca ia bani de la guvern pacat ca e prea prost sa stie cum sa ii foloseasca bine

  2. tzopescu a zis:

    Banii oricum erau in plan de mult numa’ ca actuala conducere centrala in competenta ei inexistenta dublata de masiva inteligenta a primarului 2 la metru au facut ca acesti bani sa vina cu o intarziere de 2 ani….timp in care soseaua de centura putea sa fie aproape de finalizare.

Adauga un comentariu

*