Vama zapaceste pretul masinilor

used carsMaşinile aduse din străinătate vor avea taxe vamale mai mici. Există însă şi o veste mai puţin bună pentru cei care vor maşini puternice, de peste 3.100 de cm cubi. Ei vor plăti chiar şi dublu.

Mulţi dintre români au aflat asta abia când au ajuns cu maşina în vamă. Noile reguli de vămuire se aplică de la începutul lunii. Până acum, dealerii auto plăteau taxele în funcţie de valoarea din vamă a maşinii aduse. Acum, comisionarii vamali fac calculele în funcţie de valoarea cu care autoturismul a fost facturat în străinătate.

Persoanele care şi-au adus maşina pe cont propriu, au ajuns să plătească cu până la 30% mai mult decât până acum. Cei mai afectaţi sunt dealerii de autoturisme second-hand, care înregistrau vânzări record în lunile de vară. Acum însă, noul cod vamal le-a dat afacerile peste cap. Spre exemplu, pentru o maşină cumpărată cu 4500 de euro, din Germania, un român are de plătit acum taxe de 4200 de euro, aproape încă o dată valoarea maşinii. Şi nivelul impozitelor creşte în funcţie de preţul de facturare al autoturismului.

Când au aflat de noile taxe, unele persoane chiar au renunţat la maşini. În vama Turnu au rămas două maşini de lux, în valoare totală de 120.000 de euro. Proprietarul a refuzat să plătească câte 30.000 de euro pentru fiecare, aşa că autoturismele vor fi trimise înapoi în Germania, de unde au fost cumpărate.

Antena 3

Adauga un comentariu

*