Amenintat cu pistolul sa-si dea demisia!

Amenintat cu pistolul sa-si dea demisia!Fostul sofer al SCM Bacau, Panaite Ciobanu, sustine ca ar fi fost amenintat cu pistolul de juristul clubului, Ovidiu Popovici, actualul secretar al municipiului Bacau, sa-si dea demisia! Pentru ca a indraznit sa-i reproseze directorului ca i se cere sa faca deconturi fictive, lui Panaite Ciobanu i s-a desfacut contractul de munca.

„I-am spus directorului clubului, Claudiu Serban, ca nu mai sunt de acord sa intocmesc referate si deconturi decat numai pentru cursele efectuate si nu pentru bonurile fictive care imi erau aduse de dumnealui si directoarea adjuncta Liliana Manole, care este si casier si secretara.

Am fost amenintat ca mi se va desface contractul de munca daca nu fac acele justificari fictive”, spune Panaite Ciobanu, fost conducator auto la Sport Club Municipal Bacau. In decembrie 2005, sectia de gimnastica a clubului a efectuat un turneu in Franta. Din delegatia a au facut poarte si directorul Serban cu sotia si sotul directoarei adjuncte!

Adresa 852/29.11.2005, a SCM Bacau catre Federatia de Gimnastica, confirma componenta delegatiei. La pozitia se afla 10 Nicoleta Adriana Serban, sotia directorului, pe post de „asistent medical”, iar la pozitia 12, Bogdan Emil Manole, „conducator auto”, sotul directoarei adjuncte, Liliana Manole, acesta nefiind nici macar angajatul clubului!

Amenintat cu pistolul

Panaite Ciobanu a fost chemat in biroul directorului, unde se afla si consilierul juridic Ovidiu Popovici, si obligat sa semneze decizia de desfacere a contractului de munca!

„Sub amenintarea cu pistolul mi s-a cerut sa semnez decizia de desfacere a contractului de munca, domnul jurist tinea mana sub sacou sa ma sperie si-mi spunea ca, daca nu semnez, ma impusca!

Claudiu Serban a facut o gafa de proportii, mi-a dat mai intai decizia si dupa aceea a efectuat ancheta si ce s-a gandit, a emis o alta prin care a corectat-o pe prima si mi-a trimis-o acasa prin posta! D-l Serban si d-na Manole se considera patronii clubuluiu si cred ca li se permite orice”, spune Panaite Ciobanu.

Agentia Nationala pentru Sport se contrazice singura

Panaite Ciobanu a adresat un memoriu Agentiei Nationale pentru Sport. In raspunsul expediat, ANS se contrazice singura: „…statutul de functii aprobat de ANS nu contine nici un post de sofer …”.

In octombrie 2005, aceeasi ANS, prin Ordinul 486, spune ca se va completa, la capitolul obiectul de activitate, cu „transporturi rutiere de persoane prin curse ocazionale interne si internationale cu mijloace proprii (microbuz, autobuz) pentru sportivii…”. Cine sa efectueze aceste transporturi? Un muncitor calificat sau un conducator auto? Pentru ca n-a optat pentru postul de municitor calificat,

Panaite Ciobanu a fost dat afara de la SCM Bacau.

El a cerut comisiei de ancheta sosita de la ANS sa verifice consumul de benzina in perioada de vacanta pentru care a fost obligat sa faca deconturi, de ce nu s-a mai infiintat cabinetul medical promis pentru sportivi, scop in care in septembrie 2005 se cumparase apartatura medicala de la Zepter, dar aceasta a disparut, de ce masinile clubului sunt folosite de sotia directorului si sotul directoarei Manole.

Pe 27 octombrie 2005, Nicoleta Adriana Serban a avut un accident cu masina clubului. Cine a suportat cheltuielile de reparatii?

Claudiu Serban se declara nevinovat

Directorul SCM Bacau spune ca toate acuzatiile sunt pure inventii ale lui Panaite Ciobanu.

„Intr-adevar, sotia a mers cu masina clubului, dar am solicitat-o eu pentru ca eram lovit la un picior.

Ea a fost in Franta pentru ca este si medic si aveam nevoie de asa ceva. A fost o comisie de audit de la DJS Bacau si a verificat reclamatia care a ajuns si la presedintele Basescu. Nu s-a adeverit nimic”, spune Claudiu Serban.

Ancheta a efectuat-o Elena Ciuntea, din partea DSJ Bacau, nimeni alta decat sotia prof. Mihai Ciuntea, care activeaza in cadrul clubului!

Ovidiu Popovici, actualul secretar al Municipiului Bacau, ne-a declarat: „Pe vremea aceea nici nu aveam pistol. Nu stiu ce a inteles atunci Ciobanu. Ar trebui sa mearga la un medic”.

SCM Bacau asteapta acum concluziile anchetei desfasurate de ANS.

D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Radu Calistrat a zis:

    Ce se intampla acolo nu trebuie sa fii prea istet ca sa-ti dai seama ca ca este adevarat in proportie de 90%. Hai sa mai furam ca nu se stie cit mai stam aici, o mana spala pe alta si tot asa si cind cineva se revolta si are un dinte impotriva este doborat prin orice mijloace. Nu ne mai lasi sa furam inseamna ca nu esti cu noi ci impotriva noastra. S-au vindut subiecte de bacalaureat in piata , oare ce ar impiedica un biet directoras cu foamea in gat sa faca si el niste „inginerii”. Asta este societatea in care traim iar lucrurile nu se vor repara pana cand mari exemple de hotie si de coruptie nu vor avea loc.De aceea toata societatea are un gust de putregai.
    Sa auzim de bine si la mai mari „decontari”. Ce bine ca America este peste ocean caci altfel poate ne trezeam si cu un decont cu autobuzul pina acolo. Hahahahahahaha!!!!!

Adauga un comentariu

*