Consiliu Naţional PSD în toamnă

Consiliul Naţional al PSD va fi organizat în toamnă, după raportul Comisiei Europene din 26 septembrie, ocazie cu care PSD va lansa oferta de guvernare, a declarat luni preşedintele PSD, Mircea Geoană.

„Cel mai probabil vom lansa oferta de guvernare a PSD la acest Consiliu Naţional. Îl vom face după ce raportul Comisiei Europene din 26 septembrie va da un verdict cu privire la România”, a precizat Geoană.

„După ce ne vom lămuri cu calendarul UE, trebuie să ne întoarcem la ce fel de guvernare are România”, a specificat liderul PSD.

Geoană a comentat că actuala putere şi-a dovedit incompetenţa şi „capacitatea enormă de gâlceavă politică”, iar în aceste condiţii va fi nevoie de o guvernare „mult mai eficientă şi mai competentă”.

„Trebuie să ne gândim foarte serios la ce fel de guvernare şi pe ce fel de program vom guverna România”, a conchis Geonă.

Geoană a declarat de mai multe ori în ultimele luni că PSD este pregătit de alegeri anticipate, în condiţiile în care formaţiunea pe care o reprezintă este cotată în sondajele de opinie cu intenţii de vot ce acoperă între 20 şi 27% din total, în continuare Alianţa DA aflându-se pe primul loc. De asemenea, ultimele declaraţii ale liderilor PSD indică absenţa unei decizii în privinţa rolurilor pe care le-ar juca într-o campanie electorală liderii formaţiunii.

Miron Mitrea a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu acordat Adei Meseşan pentru NewsIn, că în cazul unor alegeri anticipate nu ar mai fi incluşi pe listele electorale Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu (implicaţi în cercetări ale DNA pe teme de corupţie) decât dacă îşi vor găsi singuri organizaţii ale PSD.

Consiliul Naţional al PSD este forul cel mai important de decizie în cadrul partidului, după congres.

O serie de conflicte interne – între diferitele tabere care-ÅŸi dispută supremaÅ£ia în partid – au fost anunÅ£ate că vor fi tranÅŸate la Consiliul NaÅ£ional al PSD.

Între acestea se află şi cel de la organizaţia Bucureşti, la care a fost amânată organizarea alegerilor, astfel că Dan Ioan Popescu a rămas încă retras din funcţie, iar conducerea filialei este asigurată cu titlu de interiamat de Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie.

Åži statutul lui Ion Iliescu – fondator recent al unui pol de stânga, în care l-a atras pe Petre Roman, spre nemulÅ£umirea colegilor săi – era o problemă care ar fi urmat să fie discutată la Consiliul NaÅ£ional, potrivit declaraÅ£iilor liderilor PSD.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*