Solutie financiara pentru Moinesti

In ultima sedinta a Consiliului Local Moinesti, a fost votat un proiect de hotarare privind contractarea de catre administratia locala a unui imprumut in valoare de 4 milioane de euro.

Proiectul a fost promovat de catre primarul Vasile Ailincai, care a explicat consilierilor avantajele acestui imprumut: durata de 20 de ani, cei trei ani de gratie si tipul creditului – revolving – care permite utilizarea banilor partiala, pe masura ce se ivesc necesitatile.

Au existat si voci care au contestat necesitatea imprumutului, insa pana la urma s-a dovedit ca respectivii contestatari nu citisera argumentatia executivului local din mapa de sedinta. Destinatia principala a acestui imprumut este sustinerea proiectelor de infrastructura locala, proiecte care vor fi inaintate pentru finantare europeana.

Primarul Ailincaia declarat ca „ar fi usor sa arat spre Guvern, spre nu stiu cine de la Bucuresti, dar nu este frumos. Eu vreau ca, impreuna, sa gasim aici solutii pentru dezvoltarea municipiului Moinesti.” O parte a sumelor din credit va fi folosita pentru finalizarea unor obiective de importanta locala, cum ar fi biblioteca, despre care acelasi primar a intrebat retoric: „Vreti ca Moinestiul sa nu aiba nicio institutie de cultura? Nu cred!”.

Pentru linistirea puseurilor de suspiciune, s-a convenit ca alesii locali sa supervizeze fiecare alocare a banilor proveniti din credit. Pana la urma, proiectul a fost aprobat cu 15 voturi pentru si trei abtineri, un consilier absentand de la sedinta.

Alesii locali au mai fost de acord cu vanzarea catre „un investitor serios” a bazei de tratament primita gratuit de la OMV si care este inca in faza de constructie. (D.M.)

Adauga un comentariu

*