Judeţul Bacău, locul trei pe ţară în urma Testărilor Naţionale

Cu o promovabilitate de aproximativ 85 la sută la Testările Naţionale, Bacăul a reuşit să se claseze în acest an în fruntea judeţelor care au înregistrat cele mai bine rezultate la acest examen, informează corespondentul Amos News.

Inspectorul ÅŸcolar general Radu Ababei spune că judeÅ£ul Bacău s-a clasat în acest an pe locul trei în această ierarhie. „Este cel mai bun rezultat pe care îl obÅ£ine Bacăul în ultimii ani. Până acum abia dacă reuÅŸeam să depăşim jumătatea clasamentului ÅŸi ne situam pe poziÅ£iile 10-15”, a Å£inut să explice Radu Ababei.

Inspectorul ÅŸcolar general adjunct Mirela Berza Å£ine, însă, să arate ÅŸi o altă faţă a lucrurilor. „Nu trebuie uitat, totuÅŸi, că procentul de promovabilitate este calculat la numărul copiilor care s-au prezentat la examen ÅŸi nu la total de absolvenÅ£i. Dacă s-ar fi luat în calcul ÅŸi cei aproximativ 2000 de absolvenÅ£i de gimnaziu care nici măcar nu s-au înscris la Testările NaÅ£ionale, rezultatul ar fi fost mai aproape de realitate. Asta pentru că din cei mai bine de 9000 care au terminat în acest an clasa a VIII-a, s-au prezentat la examen aproximativ 7000 de elevi”, a mai precizat Mirela Berza.

Adauga un comentariu

*