Patru detinuti intoxicati cu oua au ajuns la spital

In Sectia de boli infectioase adulti, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, au fost internati patru detinuti de la Penitenciar, care prezentau simptome de diaree, febra si crampe abdominale. In urma investigatiilor medicale, barbatii au fost diagnosticati cu salmoneloza, infectie datorata bacteriei salmonella.

Se pare ca cei patru au mancat o omleta din niste oua pe care le primise prin pachet, de acasa.

Chiar daca au fost considerate cazuri izolate si nu se poate vorbi de un focar de infectie sau de o epidemie, medicii specialisti considera ca este bine sa traga un semnal de alarma.

„Salmonella traieste in tractul intestinal al oamenilor si animalelor, chiar si al pasarilor. Ea se transmite de obicei in urma consumarii de alimente contaminate.

Cei mai expusi sunt sugarii si persoanele in varsta, care au o imunitate scazuta”, ne-a explicat unul din medicii infectionisti din sectie. Boala dureaza de obicei intre 4 si 7 zile, iar majoritatea persoanelor isi revin fara a fi necesar un tratament anume.

Numai atunci cand apar complicatii se apeleaza la un tratament cu antibiotice. Pentru ca nu exista un vaccin impotriva bolii, medicii recomanda respectarea cu strictete a normelor de igiena si prezentarea la medicul de familie chiar de la primele semne de boala.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*