Olanda al 18-lea stat membru UE care ratifica Tratatul de aderare a Romaniei, urmeaza Irlanda

Camera superioara a Parlamentului olandez, Senatul (Eerste Kamer), a aprobat Tratatul de aderare a aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, scrie site-ul Novinite.com. Olanda devine a 18-a tara, din cele 25 ale Uniunii Europene, ce a aprobat documentul ce va consfinti integrarea europeana a Romaniei.

Miercuri, 14 iunie 2006, Camera Deputatilor din Irlanda a ratificat acelasi document, care urmeaza, in perioada urmatoare, sa fie ratificat si de catre Senat.

Tratatul a fost ratificat cu o larga majoritate: 71 voturi pentru si numai 4 impotriva. Decizia Senatului incheie procesul de ratificare de catre Olanda, dupa ce Tratatul fusese aprobat de Camera inferioara a Parlamentului de la Haga (Tweede Kamer) cu vasta majoritate, in 7 februarie.

Intr-un comunicat de presa, Ministerul Integrarii Europene a salut decizia Parlamentului olandez.

<script language=’JavaScript’ type=’text/javascript’>document.write(„<scr”+”ipt language=’JavaScript’ type=’text/javascript’ xsrc=’http://ad2.ip.ro/please/showit/13/6/1/7/?typkodu=js”+bbh+”&alttext=0&border=0&bust=”+Math.random()+”&target=_blank’></scr”+”ipt>”);</script>
 

„Apreciem la justa valoare acest puternic semnal politic transmis de Senatul olandez inainte de summit-ul Consiliului European de vara, cu atat mai mult cu cat Olanda este stat fondator al Uniunii Europene si unul dintre cei mai exigenti parteneri europeni ai Romaniei”, a declarat Anca Boagiu, ministrul integrarii europene.

Miercuri, 14 iunie 2006, proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a fost ratificat si de catre Camera Deputatilor din Irlanda. Atat Ministerul Integrarii Europene cat si Ministerul Afacerilor Externe din Romania au salutat decizia Camerei Deputatilor irlandeza.

In perioada urmatoare, documentul urmeaza sa fie transmis spre dezbatere si aprobare si in Senatul irlandez.

Romania, alaturi de Bulgaria, spera ca tratatele de aderare al celor doua tari la UE vor fi ratificate de toate cele 25 de state membre pana la 31 decembrie 2006. In caz contrar, Tratatul de aderare nu va putea intra in vigoare si va trebui renegociat.(hotnews)

Adauga un comentariu

*