De vineri, un nou sistem de compensare

Incepand de vineri, 16 iunie, listele cu medicamentele compensate si gratuite se vor modifica din nou. Vor intra in vigoare noi liste de compesare ce vor cuprinde medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, pe baza de prescriptie de la medicii specialisti.

Sistemul va fi valabil pentru toata populatia. Retetele prescrise anterior datei de 16 iunie vor fi eliberate timp de 30 de zile de la data prescrierii pe lista anterioara de medicamente.

Dupa aceasta perioada, retetele care nu ajung in farmacie, vor fi respinse.

In farmacii noul sistemul va fi operational dupa ce vor fi instalate soft-urile cu noile date, motiv pentru care, asa cum a declarat dr. Maria Tioc, presedintele director al Casei de Sanatate Bacau, nu este exclus ca doua-trei zile farmaciile sa nu mai elibereze medicamente.

Degringolada va bulversa din nou bolnavii, mai ales ca aceasta este a doua modificare a listelor de medicamente compensate si gratuite din acest an.

Foarte probabil se va interveni si la pretul de referinta al unor medicamente eliberate fara reteta sau a celor eliberate gratuit pentru copii, gravide si lauze.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*