Cursuri de pregatire profesională pentru românii care vor să emigreze în Italia

Romanii care vor sa emigreze in regiunea italiana Umbria vor avea la dispozitie chiar in tara o serie de mijloace in vederea integrarii, educarii si formarii profesionale.

Acest lucru se datoreaza unei noi initiative legislative data publicitatii de catre autoritatile regionale si ilustrata la Palatul Donini, de consilierii regionali pe probleme de formare, Maria Prodi, si de imigrare, Damiano Stufara.

Obiectivul noii masuri este acela de a crea conditii potrivite pentru intrarea in tara a imigrantilor, furnizand oportunitati de formare si calificare. Masura vine, totodata, in intampinarea cererii de mana de lucru in sectoarele productive regionale, facilitand si „ghidand” intalnirea dintre cererea si oferta de munca.

Sectoarele de activitate interesate sunt: constructiile, agricultura si zootehnia, industria, artizanatul, logistica si distributia, serviciile de politie, serviciile pentru intreprinderi, serviciile personale.

Acestea se adreseaza unui numar de 45 de persoane, dintre care 30 de femei. Suma cu care va fi finantata aceasta initiativa este de 311.000 de euro.

Adauga un comentariu

*