Bazarul din Onesti, revendicat de ANS

Administratia Pietelor, Bazarului si Oborului Onesti, structura din cadrul Primariei, a anuntat ca activitatea bazarului va continua, chiar si in cazul in care Agentia Nationala pentru Sport (ANS), care a revendicat terenul, va castiga procesul in instantele de judecata.

ANS a solicitat doar zona centrala a Bazarului Onesti, unde a fost amenajata, inainte de 1989, o pista de aeromodelism.

Din 1993, in respectivul spatiu au inceput sa fie amplasate, in cercuri concentrice, cateva sute de tarabe, unde sunt comercializate tot felul de produse, la preturi accesibile onestenilor de rand. Neculai Doilet, directorul Administratiei Pietelor, Bazarului si Oborului, spune ca desfiintarea bazarului este exclusa.

„Sunt cateva sute de familii care isi castiga existenta de pe urma activitatii desfasurate in bazar. Nu se imbogatesc din aceasta activitate, dar isi castiga painea in mod cinstit. Noi ii asiguram pe toti comerciantii din bazar ca locurile lor de munca nu vor fi desfiintate”, ne-a declarat directorul Neculai Doilet.

Procesul dintre ANS si municipalitatea onesteana se afla in prezent pe rolul Judecatoriei Onesti. Reprezentantii administratiei publice locale sunt convinsi ca vor avea castig de cauza, insa au fost gasite solutii si pentru situatia in care procesul va fi castigat de ANS.

In cel mai rau caz, comerciantii vor fi mutati intr-un alt loc, tot in zona pietei agroalimentare.

Adauga un comentariu

*