Sute de motoare turate la Motor Bikers Party Bacau

Sute de motoare turate la Motor Bikers Party Bacau A mai (pe)trecut un an si motociclistii au invadat din nou Bacaul aducand pe buzele tuturor cuvintele: “Nu se mai poate. La anul imi iau si eu motor”. Terasele de la Insula de Agrement au pus deoparte pentru un week-end casetele cu manele, facand loc CD-urilor cu Metallica, Iron Maiden sau Rammstein.

Si petrecerea a inceput. I-am dat startul vineri, si am inchis-o cu artificiile de sambata. Stop. Doar doua zile? Cam asa e din pacate. Daca in anii trecuti traiam mai multe momente de spectacol, anul acesta totul a trecut mult mai repede. Acest lucru nu a facut insa totul sa fie mai putin intens si mai putin spectaculos. Ba poate, chiar dimpotriva.

Show pentru toata lumea

Partea care s-a regasit din anii trecuti in festiv alul de anul acesta a fost spectacolul organizat in fata Prefecturii din Bacau. Acum, nu numai ca in loc de un singur cascador au venit nu mai putin de trei, si acestia cu state vechi in competitiile de profil din Ungaria, dar manifestarea a fost deschisa de un grup de parasutisti care au descins intre motoare. Foarte frumos si de efect, chiar daca primul dintre ei a avut parte de o aterizare nu tocmai ortodoxa. Si astfel, trei showmeni adevarati veniti din vecini special pentru Moldavian Bikers Party s-au apucat de treaba. Pentru cine nu a mai vazut niciodata asa ceva, imposibil e un cuvant prea mic. In picioare pe sa, in picioare pe langa ea, in picioare cu spatele, frane spate facute cu mana, nenumarate wheelie-uri si stoppie-uri, cauciucuri arse pe asfalt, atv-uri plimbate pe doua roti si un mic MZ abuzat in toate modurile cu putinta au facut deliciul spectatorilor uneori prea indrazneti in incercarea de a se apropia cat mai mult de magicienii motoarelor.
Si parada a continuat, motociclistii facandu-si intr-un final reintrarea triumfala in “barlogul” pregatit pentru ei, Insula de Agrement, un loc deja traditional, pentru o intalnire deja traditionala.

Sa vedem ce s-a schimbat

Se pare ca, in primul rand, interesul. E greu de acceptat, dar asa este. Daca in ultimii ani am avut parte de niste intalniri de exceptie, lucrurile s-au cam schimbat si nu neaparat in bine. Din contra, am vazut un numar mult mai mic de motociclisti decat in trecut. Si au lipsit traditionalele concursuri. In ce priveste problema din urma, Sorin Petrescu, organizatorul festivalului, a oferit un raspuns destul de simplu. “Am renuntat la micile concursuri pentru a evita situatiile si impresia de haos si lipsa de organizare care ar fi putut aparea in trecut. In schimb, am preferat sa fac totul organizat”, a spus “mai-marele” motociclistilor din Bacau.
Ce a ramas insa si a fost excelent, au fost concertele. Desperado, Compact si Black Beers (Irlanda) au fost la inaltime si despre asta nu se poate comenta.

Impresie?

Pentru un impatimit al motoarelor din alt oras, raspunsul a fost extrem de simplu. “La fel, numai ca putin mai trist”. Din pacate, chiar daca realitatea e greu de acceptat, interesul a fost scazut, si mult mai putini curiosi s-au aventurat dincolo de podul ce separa Insula de Agrement de restul Bacaului pentru a asista la spectacolul oferit de zecile de motoare expuse aici. Motivele sunt greu de inteles si marturisim ca ne depasesc. Poate totusi puterea traditiei va fi mai mare si eforturile bacauanilor vor fi mai bine rasplatite la anul.
Ce ramane insa e un spectacol de exceptie, care poate fi vazut doar o data pe an si care merita admirat pentru ca doua zile nu inseamna foarte mult.

Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*