S-a dat startul la nebunia teraselor

S-a dat startul la nebunia teraselorTerasele băcăuane s-au transformat în adevărate oaze de relaxare pentru adolescenţi. Parfumul vacanţei îşi face simţită prezenţa iar valul distracţiilor i-a cuprins pe tineri mai repede decât s-ar fi aşteptat.

Temperaturile ridicate ÅŸi apropierea perioadei de vacanţă îi face pe liceeni să petreacă tot mai mult timp la terase. DeÅŸi nu s-a finalizat anul ÅŸcolar pentru liceeni, aceÅŸtia au invadat terasele ÅŸi barurile. DeÅŸi cei mai mulÅ£i dintre ei sunt minori, aceÅŸtia nu se sfiesc să consume băuturi…tari, dupa cum au afirmat chiar ei. Ca să nu se lase mai prejos, micile domniÅŸoare servesc licorile bahice cot la cot cu băieÅ£ii. Cât despre angajaÅ£ii teraselor…preferă să facă vânzare decât să se certe (inutil!) cu tinerii.

Ultimele ore sunt pentru…relaxare

Se pare că ultimele ore de ăcoală sunt un prilej tocmai bun pentru tineri să se relaxeze. Pentru că în acestă perioadă profesorii se preocupă mai mult de încheierea situaÅ£iei ÅŸcolare a elevilor, cei care au foat silitori în timpul anului pot pleca liniÅŸtiÅ£i de la ultimele ore. “ Ore se fac dar … mai puÅ£in, afirmă Andrei Petru, elev în clasa a X a. Este un motiv destul de bun să ne adunăm cu toÅ£ii ăi să ieÅŸim la un pahar de vorbă. Că doar mai e puÅ£in ÅŸi plecă în vacanţă, trebuie să ne facem plenuri”.

Liceenii nu numesc asta un chiul ci…program lejer. AÅŸa că se adună gaÅŸca de prieteni ÅŸi merg la una din multitudinea de terase ori pub-uri, care devin neîncăpătoare încă de la primele ore. “Este grozav ca după atâtea teze ÅŸi lucrări să poÅ£i sta cu prietenii liniÅŸtit să bei o bere, spune Marius VergaÅŸ, elev în clasa a XI a. Povestim ce perle am ma scris prin teze, râdem, glumim, ce mai…este super. Mai mult, începem să ne facem planuri deja, unde să mergem la sfârÅŸit de an ÅŸcolar”.

Terasele sunt ÅŸi locuri de … meditaÅ£ii

Elevii claselor a XII mai au doar câteva zile până la Bacalaureat. Acesta însă nu este un motiv suficient pentru a renunţa la ieşirile cu prietenii. Aşa că terasele devin uneori locuri de meditaţii pentru unii dintre ei. “Nu pot să renunţ la ieşirile cu prietenii, spune Marian Apostu, elev în clasa a XII a. Însă profităm de timpul pe care îl petrecem împreună şi mai repetăm. Învăţăm mai uşor când suntem mai mulţi”.

Miezul nopţii bate ora de plecare

Chiar dacă dupa lăsarea serii temperaturile sunt ceva mai scăzute, asta nu îi intimidează pe adolescenţi. “Aproape că suntem în vacanţă, spune Andrei, elev în clasa a XI a. Ce să facem acasă? Ne plictisim. Aşa că stăm până noaptea târziu. Cât a fost iarnă preferam să vorbesc pe internet cu prietenii mei, însă de acum voi fi mai tot timpul cu ei. Stăm pe terasă şi ne stingem setea cu câte o bere“. Colegul lui “de pahar”, care este tot minor, nu se poate abţine şi afirmă că “noi bem o bere două, dar sunt liceeni care merg la terase şi beau doar tărie. De rockeri ce să mai spun, ei consumă doar vodcă şi stau la terasă până dimineaţa”.

Alina RAŢĂ

Adauga un comentariu

*